θηκες για δοντια | εκτακτες συστολες καρδια | διανοιανιξη φλεγμονοδη μαστου | σκωληκοειδιτιδα

Το πρώτο παιδί στην Αυστρία με τεχνητή καρδιάΕνα 14χρονο αγόρι από το Τυρόλο, είναι το πρώτο παιδί στην Αυστρία που έζησε με τεχνητή καρδιά, ανακοινώθηκε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ινσμπρουκ. Το αγόρι που ονομάζεται Ρενέ εγχειρίστηκε την περασμένη χρονιά για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που είχε, εξαιτίας του εξασθενημένου καρδιακού μυ. Επί 168 ημέρες, όσο χρειάστηκε για να βρεθεί κατάλληλος δότης, ο νεαρός ήταν συνδεδεμένος με την τεχνητή καρδιά, ένα μηχάνημα μεγέθους πλυντηρίου, προσπαθώντας να ζεί όσο πιό φυσιολογικά γινόταν, πηγαίνοντας ακόμα και στον κινηματογράφο.

Το μηχάνημα αυτό της τεχνητής καρδιάς κατασκευάζεται ειδικά για παιδιά από τον γερμανό καρδιολόγο κ. Ούλριχ Σβέιγκμαν και μεταφέρθηκε από το Βερολίνο στο Ινσμπουργκ. Τελικά το Δεκέμβριο βρέθηκε δότης και ο Ρενέ υποβλήθηκε σε εγχείρηση μεταμόσχευσης που διήρκεσε οκτώ ώρες. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως ανάλογη διαδικασία έχει ακολουθηθεί πολλές φορές σε ενήλικες, αλλά στα παιδιά είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί αναπτύσσονται συνεχώς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.