Πανελλήνια Σχολική Γιορτή Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Στην προσπάθειά της να μεταδόσει στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, η Ενωση Συλλόγου Αιμοδοτών διοργανώνει στις 20 Ιανουαρίου την 1η Πανελλήνια Σχολική Γιορτή Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Κατά την διάρκεια της γιορτής θα απονεμηθούν και τα βραβεία του διαγωνισμού Εκθεσης ιδεών – Αφίσας – Συνθήματος, στον οποίο συμμετείχαν πολλά σχολεία από όλη την χώρα. Στη γιορτή θα παραστούν ο υπουργός Παιδείας κ. Π. Ευθυμίου, ενώ έχουν προσκληθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Το Δελτίο Τύπου της Ενωσης Συλλόγου Αιμοδοτών

Αθήνα. 15/1/2001 Α.Π. 4/2001

ΘΕΜΑ : 1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Εκδήλωση απονομής βραβείων
του διαγωνισμού Έκθεσης ιδεών – Αφίσας – Συνθήματος

Η Ένωση μας , ως δευτεροβάθμιο σωματείο, (Ομοσπονδία), με μέλη Συλλόγους και Ομάδες εθελοντών αιμοδοτών, έχει ως κύριο σκοπό τη διάδοση και προβολή της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Για να μη σταματήσει ποτέ αυτή η πηγή της ζωής για πολλούς συνανθρώπους μας, το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Η 1η Πανελλήνια Σχολική Γιορτή Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας, διοργανώσαμε την 1η Πανελλήνια Σχολική Γιορτή Εθελοντικής Αιμοδοσίας, απευθυνόμενοι στους μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μια και αποτελούν την κατηγορία εκείνη των νέων που μπορούν να στελεχώσουν τη μεγάλη στρατιά των εθελοντών αιμοδοτών του αύριο. Αν γίνει αυτός ο στόχος πραγματικότητα, τότε σίγουρα θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για ν’αποκτήσει η χώρα μας επάρκεια αίματος.

Σε συνεργασία με το ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Σε συνεργασία με το ΥΠ.Ε.Π.Θ. και ιδιαίτερα με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα πλαίσια της Γιορτής, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για τη δημιουργία :
-Αφίσας, Έκθεσης ιδεών, Συνθήματος, μεταξύ των μαθητών/τριών των Γυμνασίων, Λυκείων και ΤΕΕ όλης της χώρας. Ως βασική ιδέα είχαν και οι τρείς τομείς, την προώθηση και προβολή της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η διαδικασία ήταν η εξής : Το κάθε σχολείο πρότεινε μία έκθεση, μία αφίσα και ένα σύνθημα, τα οποία στη συνέχεια έστειλε στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όλα τα έργα αξιολογήθηκαν από επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης. Στη συνέχεια, η καλύτερη έκθεση, η πιο πρωτότυπη αφίσα και το πιο ευρηματικό σύνθημα από κάθε Διεύθυνση, στάλθηκαν στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. Η επιλογή των τριών καλυτέρων προσπαθειών για κάθε κατηγορία, έγινε από ειδική Επιτροπή που είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό στο Υπουργείο.

Συμμετοχές και βραβεία

Αν και ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε ένας διαγωνισμός μ’αυτό το θέμα σε πανελλαδική κλίμακα, η συμμετοχή ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική μια και είχαμε τις εξής συμμετοχές :
– για τη δημιουργία αφίσας, συμμετοχές από 77 Διευθύνσεις.
– για τη συγγραφή έκθεσης ιδεών, συμμετοχές από 17 Διευθύνσεις.
– για την παραγωγή συνθήματος, συμμετοχές από 22 Διευθύνσεις.

Μετά την αξιολόγηση της Επιτροπής, επιλέχθηκαν με σειρά προτεραιότητας

Α) οι αφίσες των :
1. Κατζιλιέρη Δάφνης, ΕΠΛ Σιβιτανίδειος
2. Μπακογιάννη Αποστολίας, 2ο ΤΕΕ Περιστερίου
3. Κερασιώτη Φώτη, 56ο Ε.Λύκειο Αθήνας

Β) οι εκθέσεις των :
1. Βαρβέρη Πολυξένης, 5ο Γυμνάσιο Βέροιας
2. Βλάχου Δήμητρας, Γυμνάσιο Νεάπολης Λακωνίας
3. Τσιαντή Νικολάου, 3ο Λύκειο Ζωγράφου

Γ) τα συνθήματα των :
1. Γάκου Ελένης, 15ο Γυμνάσιο Λάρισας
2. Παπαδοπούλου Αναστασίας, 6ο Ε.Λύκειο Καλαμαριάς
3. Ομαδικό, Νυχτερινό Γυμνάσιο & 1ο Λύκειο Καλύμνου

Σε κάθε κατηγορία θα υπάρχουν τρία συμβολικά χρηματικά βραβεία.

Η εκδήλωση της απονομής των βραβείων
Η εκδήλωση της απονομής των βραβείων θα γίνει την 20η Ιανουαρίου 2001 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Αθήνα, ώρα 18.00. Θα παραστούν στη Γιορτή : ο υπουργός Ε.Π.Θ., ο Γ.Γ Νέας Γενιάς, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης, στελέχη του ΥΠ.Ε.Π.Θ. καθώς και του υπουργείου Υγείας. Εχει κληθεί να παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος καθώς και ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Με τη βοήθεια σας
Επιζητούμε και τη δική σας βοήθεια, ώστε να προβληθεί το θέμα από όλα τα Μέσα, με τελικό στόχο να καθιερωθεί η Γιορτή ως σχολικός θεσμός. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της 2ης Πανελλήνιας σχολικής γιορτής εθελοντικής αιμοδοσίας και η σχετική δημοσιότητα της εκδήλωσης της απονομής των βραβείων του διαγωνισμού της 1ης Γιορτής, θα παρακινήσει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών/τριών να λάβουν μέρος στη Γιορτή αυτής της σχολικής χρονιάς. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και ελπίζουμε στη συνεργασία σας για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Για να μη σταματήσει ποτέ αυτή η πηγή ζωής : το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Για το Δ.Σ: ο Πρόεδρος, Νικόλαος Χωριατέλλης και ο Γεν.Γραμματέας Γιάννης Λεβιδιώτης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση