καρκινος λεπτου εντερου συμπτωματα | πλευριτιδα | καθηζιςαιματος | κοιλιακη χωρα ορος | Αντιτετανικος ορός

ΕΚΑΒ: οδηγίες για καλή σχολική χρονιάΤο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (γνωστότερο σαν ΕΚΑΒ) προτείνει και φέτος χρήσιμες συμβουλές που αφορούν την κυκλοφοριακή αγωγή και την αγωγή υγείας γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Ετσι, ο υπεύθυνος του Τομέα Πρόληψης Ατυχημάτων του ΕΚΑΒ, καθηγητής Ι. Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής:

» Τα παιδιά να ξυπνάνε έγκαιρα, για να μην βιάζονται να πάνε στο σχολείο. Η βιασύνη δημιουργεί απροσεξία και κάνει τα ατυχήματα περισσότερο πιθανά.

» Το ντύσιμο και η σχολική σάκκα να χαρακτηρίζονται από ευδιάκριτα ανοιχτά χρώματα. Συχνά τα ατυχήματα έχουν σαν αιτία οτι ο οδηγός δεν μπόρεσε να διακρίνει το παιδί, ιδιαίτερα απογευματινές και βραδυνές ώρες.

» Το διδακτικό προσωπικό των σχολείων πρέπει να ασκεί αυστηρή εποπτεία στο σχολικό χώρο, ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες μέχρι τα παιδιά να συνηθίσουν και πάλι τη σχολική ζωή.

» Οδηγοί, μειώστε δραματικά την ταχύτητα του αυτοκινήτου κοντά σε σχολικές περιοχές

» Πάντα τα παιδιά να φορούν τη ζώνη ασφαλείας.

» Προς την Τροχαία: όχι ελαστικότητα σε πιθανές παραβάσεις σε σχολικά οχήματα.

Καλή σχολική χρονιά, λοιπόν, σε όλα τα ελληνόπουλα και χωρίς ατυχήματα!

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.