λοιμωξη του αναπνευστικου | νοσος κρον συμπτωματα | δεξι μπλοκ καρδιας | φλεβιτιδα

Απαγόρευση αιμοδοσίας στην ΑυστραλίαΟι αρχές της Αυστραλίας απαγόρευσαν την αιμοδοσία σε χιλιάδες αιμοδότες, αν έχουν παραμείνει στη Βρετανία τουλάχιστον έξι μήνες για το διάστημα 1980-1996, μετά από έρευνες που έδειξαν ότι η νόσος των τρελών αγελάδων μπορεί να μεταδοθεί μέσω των μεταγγίσεων αίματος. Το μέτρο αυτό ισχύει ήδη στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία. Στην Αυστραλία, οι τακτικοί αιμοδότες ξεπερνούν τους 40.000 ενώ η απαγόρευση αναμένεται να μειώσει τουλάχιστον 5% τα αποθέματα αίματος της χώρας.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Αυσταλίας δήλωσε ότι η απόφαση αυτή επρόκειτο να ληφθεί το Δεκέμβριο, αλλά επισπεύσθηκε ύστερα από έρευνες που έδειξαν ότι η νόσος των τρελών αγελάδων μπορεί να μεταδοθεί μέσω των μεταγγίσεων αίματος. Ωστόσο, σύμφωνα με την Judy Aiello, εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού, με μία συντονισμένη προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας και του Ερυθρού Σταυρού της Αυστραλίας, οι εθελοντές αιμοδότες αυξήθηκαν από 49.000 σε 51.500, ύστερα από καμπάνια συγκέντρωσης αίματος, πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Εξάλλου, στο παρασκήνιο των Ολυμπιακών Αγώνων, αίσθηση έχει προκαλέσει η έξαρση μηνιγγίτιδας που έχει εμφανιστεί στη Βικτόρια, η οποία προκάλεσε ήδη το θάνατο δύο ανθρώπων. Σύμφωνα με τον καθηγητή John Catford, φέτος, 9 από τα 103 κρούσματα μηνιγγίτιδας έχασαν τη ζωή τους, ενώ τόνισε ότι σε μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκονται νέα άτομα που δεν έχουν εκτεθεί στη νόσο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.