δυσαπορροφηση | περιοδοντίτιδα πρήξιμο | μολυσματική τέρμινθος προληψη | τρανσαμιναση | απονευρωση

Το άγχος παχαίνειΓνωρίζουμε όλοι ότι το άγχος επιδρά αρνητικά στην ψυχική μας υγεία και δημηιουργεί πολλά προβλήματα. Αυτό που πιθανόν να μη γνωρίζουμε είναι ότι τι άγχος μπορεί να προσθέσει και μερικούς παραπάνω πόντους στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να μην...κουμπώνει το παντελόνι. Αμερικανοί ερευνητές από την Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Μέριλαντ στις ΗΠΑ, δήλωσαν ότι όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε αγχώδεις καταστάσεις, ο οργανισμός τείνει να συγκεντρώνει περισσότερο λίπος στη κοιλιακή χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σε καταστάσεις έντονου άγχους ο εγκέφαλος ενεργοποιεί την έκκριση μιας ορμόνης, η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί κάποιους υποδοχείς που βρίσκονται στα λιποκύτταρα της κοιλιακής χώρας και έτσι τα λιποκύτταρα συγκεντρώνουν περισσότερο λίπος. Ετσι λοιπόν φαίνεται ότι το ανθρώπινο σώμα έχει την προδιάθεση να αποθηκεύει λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή, όταν αγχωνόμαστε πολύ. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταπολεμηθεί το άγχος. Μπορούμε όμως με τη σωματική άσκηση, να ενεργοποιήσουμε την έκκριση β-ενδορφίνης, η οποία δρα κατευναστικά και περιορίζει το άγχος. Ωστόσο το πόσο συβάλλει το άγχος στην αύξηση του σωματικού βάρους δεν έχει ακόμα αποδειχθεί, λένε οι ειδικοί και χρειάζονται ακόμα αρκετές μελέτες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.