πανλευκοπενια γατακια | θεραπεία οξονης | σκωληκοειδίτιδα συμπτωματα | Υπερπλασια κυτταρων

Διεθνές συνέδριο για τον παιδικό καρκίνο στην ΚύπροΕνα στα εξακόσια παιδιά ηλικίας έως και 15 ετών, σε κάποια φάση της ζωής του θα παρουσιάσει καρκίνο. Στην Κύπρο, ετησίως, τα νέα περιστατικά καρκίνου είναι γύρω στα 35 και όπως εκτιμούν οι ειδικοί, ο παρατηρούμενος αυτός αριθμός βρίσκεται στα ανώτατα όρια του αναμενόμενου αριθμού, φαινόμενο που παρατηρείται και σε άλλες χώρες. Ποσοστό που αντιστοιχεί με το 30% των νέων περιστατικών παιδικού καρκίνου, αφορούν οξείες λευχαιμίες, το 20% εγκεφαλικούς όγκους, το 15% λεμφώματα και το υπόλοιπο ποσοστό καρκίνους των νεφρών και των οστών.

Από τα περιστατικά αυτά περίπου τρία με πέντε χρειάζονται αλλογενή μεταμόσχευση μυελού των οστών, ενώ γύρω στο 50% τυγχάνουν πλήρους ίασης. Τα πιό πάνω ανέφερε ο αιματολόγος παιδοογκολόγος και πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος 'Ελπίδα' δρ Λοϊζος Λοϊζου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενόψει του Διεθνούς Συνεδρίου για το Παιδικό Καρκίνο και Λευχαιμία που διοργανώνεται απο την Ευρωπαική Σχολή Ογκολογίας και τη Διεθνή Εταιρία Παιδοογκολογίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.