περιακρορριζικη κυστη | σιαλαδενίτιδα | εμβολιο bcg | θλαση μυος | βουβωνοκήλη συμπτωματα | θερμοκρασία νεογέννητου

Greenpeace: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος από τα τοξικά στη ΣερβίαΠολύ επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων θα είναι οι συνέπειες από τις τοξικές χημικές ουσίες που διέρρευσαν, από τα εργοστάσια που βομβαρδίστηκαν κατά την διάρκεια των νατοϊκών επιχειρήσεων στην Σερβία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού τμήματος της Γκρινπις. Οπως δήλωσε ο διευθυντής του Ελληνικού γραφείου της οργάνωσης, κ. Σ. Ψωμάς, δεν πρέπει να επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας μόνο στο απεμπλουτισμένο ουράνιο, αλλά να συμπεριλάβουμε και τις τοξικές ουσίες οι οποίες θα είναι υπεύθυνες για διάφορες παθήσεις που θα πλήξουν τους κατοίκους της βόρειας Σερβίας.

Ο κ. Ψωμάς ανέφερε ως παράδειγμα ότι στο Πάντσεβο διέρρευσαν 2.100 τόνοι της καρκινογόνου ουσίας διχλωροαιθάνιου (EDC), η οποία χρησιμοποιείται για την παραγωγή πλαστικών PVC. Η ουσία αυτή ρυπαίνει το έδαφος και τα νερά της περιοχής. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση διαρροής 8 τόνων υδραργύρου που χρησιμοποιήτο για την παραγωγή χλωρίου. 200 κιλά υδραργύρου έπεσαν σε παρακείμενο κανάλι και κατέληξαν στον Δούναβη. Αυτά είναι δυο μόνο περιστατικά από τις δεκάδες που συνέβησαν κατά την περίοδο των βομβαρδισμών, που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.