πολυουρια συχνοουρια αιτια | το ελκος το βράδυ | προλακτινη | αιμαγγειωμα ηπατοσ | βίκυ δεληγεώργη

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό που εγχειρίστηκε ενδομήτρια στην καρδιάΓεννήθηκε το κοριτσάκι στο οποίο έγινε η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς κατά την διάρκεια της κύησης. Λίγες ώρες μετά τη γέννησή της με καισαρική τομή στις 3 Ιανουαρίου, η μικρή Τζοάνα υπεβλήθη σε ελαφρά διορθωτική εγχείρηση, όπως αναφέρουν οι αυστριακές εφημερίδες. Οι γιατροί δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από την κατάσταση της υγείας του βρέφους, το οποίο ζυγίζει 2.600 γραμμάρια. 'Τώρα δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του βρέφους, καθώς η καρδιά του αναπτύχθηκε φυσιολογικά μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη όταν ήταν έμβρυο', δήλωσε φανερά ευχαριστημένος ο χειρουργός κ. Τζέραλντ Τούλζερ και σχολίασε ότι 'Τους προσεχείς έξι μήνες, θα μπορούμε να διαπιστώσουμε αν η Τζοάνα είναι ολότελα υγιής'.

Την 1η Νοεμβρίου του περασμένου έτους, χειρουργοί με επικεφαλής τον Τούλζερ στη Γυναικολογική Κλινική του Λιντζ στην Αυστρία ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση της πρώτης παγκοσμίως εγχείρησης σε εμβρύο ηλικίας 27 εβδομάδων με σοβαρή βαλβιδοπάθεια, εντός της μήτρας της μητέρας του. Οι γιατροί δήλωναν ότι δεν υπήρχε πιθανότητα το μωρό να γεννηθεί ζωντανό. Κατά την εξάωρη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη το έμβρυο, μια κατευθυνόμενη από ηλεκτρονικό υπολογιστή βελόνα, εισήχθη μέσω του κοιλιακού τοιχώματος της μητέρας και του στήθους του εμβρύου απευθείας μέσα στη μικρή του καρδιά. Η επιτυχία της εγχείρησης ήταν εμφανής αμέσως, καθώς η δεξιά καρδιακή κοιλία γέμισε με αίμα και η πίεση του αίματος σταθεροποιήθηκε.

Σημειωτέον ότι πριν από την επέμβαση αυτή, είχαν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως άλλες 13 προσπάθειες για τη διόρθωση στένωσης καρδιακής βαλβίδας σε έμβρυα, αλλά ποτέ δεν είχε επιχειρηθεί μια εγχείρηση σε έμβρυο απευθείας στη μήτρα. Από όλες αυτές τις προσπάθειες μόνον ένα έμβρυο είχε επιζήσει.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.