γναθιαιο αντρο | χλαμυδια γατας | ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ; | θεραπεια για στρεπτοκοκκο πνευμονιας | δελτοειδης μυς

Τριπλασιάστηκαν οι μεθυσμένοι οδηγοί στις γιορτέςΑύξηση που υπερβαίνει το 300% παρουσίασαν εφέτος κατά την περίοδο των γιορτών, οι οδηγοί οι οποίοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους όλης της χώρας, έχοντας καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι κατά την περίοδο από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου αυξήθηκε, σε σύγκριση με πέρυσι, κατά 186% η διενέργεια αλκοτέστ στους οδηγούς.

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι απέδωσαν τα έκτακτα μέτρα που είχαν πάρει κατά τη φετινή εορταστική περίοδο οι Διευθύνσεις Τροχαίας όλης της χώρας, με στόχο τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. Για πρώτη φορά φέτος σημειώθηκε κατά την περίοδο των γιορτών σοβαρή μείωση των τροχαίων όσο και των θυμάτων από αυτά, σε σύγκριση με το 1999 και το 2000. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο αριθμός των τροχαίων μειώθηκε κατά 9%, το ποσοστό των νεκρών κατά 13%, των σοβαρά τραυματισμένων κατά 26% και των ελαφρά κατά 12%. Τα νούμερα δε αυτά έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία εάν λάβει κανείς υπόψη ότι η φετινή έξοδος των εκδρομέων ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, την περίοδο 1999-2000 κινήθηκαν στις εθνικές και επαρχιακές οδούς 1.044.600 αυτοκίνητα, ενώ φέτος κινήθηκαν συνολικά 1.181.400.

Τα μέτρα που πήραν φέτος οι άνδρες της Τροχαίας ήταν εντατικά. Κάθε οδικό δίκτυο, είχε χωριστεί σε τομείς μήκους 15 χλμ που αστυνομευόταν από περιπολικά και μοτοσικλέτες, η παρουσία των πεζών τροχονόμων ήταν έντονη κυρίως στα τμήματα των οδών όπου συμβαίνουν συχνά τροχαία δυστυχήματα, ενώ συνεργεία ελέγχου μέθης ‘όργωναν’ τη χώρα απ' άκρη σ' άκρη, σε συνεργασία, με περιπολικά της Ομάδας ‘Σ’. Μιλώντας δε με απόλυτους αριθμούς, την περίοδο 1999-2000 έγιναν συνολικά 885 τροχαία στα οποία έχασαν τη ζωή τους 87 άνθρωποι, τραυματίστηκαν σοβαρά 176 και ελαφρά 1.113, ενώ την περίοδο 2000-2001, έγιναν συνολικά 802 τροχαία, στα οποία σκοτώθηκαν 76 άνθρωποι, τραυματίστηκαν σοβαρά 131 και ελαφρά 984. Από τα συνεργεία ελέγχου μέθης οδηγών, φέτος ελέγχθηκαν 30.370 οδηγοί από τους οποίους οι 2.237 βρέθηκαν μεθυσμένοι και 308 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ την περσινή περίοδο είχαν ελεγχθεί 10.594 οδηγοί από τους οποίους είχαν βρεθεί οι 505 μεθυσμένοι και ακολούθησαν τη διαδικασία του αυτόφωρου οι 113.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.