ναυτία εγκυμοσύνης αντιμετώπιση | ποια ψαρια να τρωμε σε διαιτα

Οι Ελληνες απαισιόδοξοι για το 2001Οι Ελληνες συμπεριλαμβάνονται στους λαούς του κόσμου, που αναμένουν ότι το 2001 θα είναι χειρότερο του 2000. Αυτό προέκυψε από σχετική έρευνα, που διεξήχθη στην Ελλάδα με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων, από την εταιρία Icap για λογαριασμό της Gallup International, η οποία πραγματοποίησε έρευνα σε 70 χώρες, με στόχο την αποτύπωση των απόψεων των λαών σχετικά με τη νέα χρονιά.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα, εμφανίζεται ως η περισσότερο απαισιόδοξη χώρα ανάμεσα στις χώρες κράτη-μέλη της ΕΕ, σε αντίθεση με πέρυσι, όπου είχε συμπεριληφθεί στις πιο αισιόδοξες. Συγκεκριμμένα, το 39% των Ελλήνων αναμένει το 2001 να είναι χειρότερο απο το 2000, το 32% πιστεύει ότι θα είναι καλύτερο, ενώ το 21% πιστεύει ότι θα είναι το ίδιο. Ετσι οι Ελληνες, όχι μόνο εμφανίζονται ως ο περισσότερος απαισιόδοξος λαός της ΕΕ, αλλά ανατρέπεται και η περυσινή αισιοδοξία μας, όπου το 47% των Ελλήνων δήλωνε ότι το 2000 θα είναι καλύτερο του 1999.

Οσον αφορά την οικονομική κατάσταση για το 2001, η πλειοψηφία των Ελλήνων (49%) περιμένει να είναι μια χρονιά με οικονομικές δυσκολίες, ενώ το 32% θεωρεί ότι το 2001 θα είναι το ίδιο με το 2000 και μόλις το 13% αναμένει οικονομική ευημερία. Την ίδια στιγμή, τα κράτη-μέλη της ΕΕ εμφανίζονται να πιστεύουν περισσότερο ότι η οικονομική κατάσταση το 2001 θα παραμείνει ίδια με το 2000 (47%) και λιγότερο είτε ότι θα υπάρξει οικονομική ευμάρεια (21%) είτε ότι θα υπάρξουν οικονομικές δυσκολίες (26%).

Στον κρίσιμο ζήτημα της ανεργίας, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που εκφράζει σε τόσο υψηλό ποσοστό (60%) την άποψη ότι η ανεργία το 2001 είτε θα αυξηθεί πολύ (30%) είτε θα αυξηθει λίγο (30%). Στην υπόλοιπη ΕΕ μόνο το 4% πιστεύει ότι η ανεργία θα αυξηθεί πολύ και το 21% ότι θα αυξηθεί λίγο. Παράλληλα οι Ελληνες σε ποσοστό 56% δηλώνουν, ότι θα αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην ανεύρεση εργασίας, αν έμεναν άνεργοι, ενώ μόνο το 27% πιστεύει ότι θα έβρισκε δουλειά αρκετά γρήγορα. Για το ίδιο θέμα οι πολίτες της ΕΕ, σε ποσοστό 53% πιστεύουν ότι θα έβρισκαν γρήγορα δουλειά, ενώ το 36% θεωρούν ότι η ανεύρεση εργασίας θα απαιτούσε περισσότερο χρόνο. Τέλος στην ερώτηση αν το 2001 θα είναι μια χρονιά ήσυχη, χωρίς πολλές διεθνείς συγκρούσεις, μια χρονιά ταραγμένη με πολλές διεθνείς φιλονικίες ή μια χρονιά σαν τη φετεινή, οι Ελληνες πολίτες πιστεύουν κατά 9%, ότι η χρονιά θα είναι ήσυχη, κατά 39% ότι θα είναι τα ίδια με το 2000 και κατά 38% ότι θα είναι μια χρονιά με ταραχές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.