κυστη στη κοιλια | συστροφη ελικος | χτυπημα στην μυτη | παχος ενδομητριου | αδενας πρηξιμο | αναπνευστικοι ρογχοι

Η Ιαπωνία μπλοκάρει το βοδινό κρέας από την ΕυρώπηΜετά το θόρυβο που έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η ‘νόσος των τρελών αγελάδων’, η Ιαπωνία αποφάσισε να απαγορεύσει τις εισαγωγές βοδινού κρέατος και παραγώγων από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Την πρόταση αυτή υπέβαλε προς την ιαπωνική κυβέρνηση ομάδα επιστημόνων και ο υπουργός Γεωργίας της Ιαπωνίας, κ. Μασανόρι Χαγιάσι εξέτασε τις προτάσεις τους τις οποίες και απεδέχθη, ως ένα μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση της ασθένειας των τρελλών αγελάδων στη χώρα.

Από το μέτρο αυτό πλήττονται άμεσα 15 χώρες της Ενωσης, όπως και η Ελβετία και το Λιχτενστάιν. Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Γεωργίας, ο ο οποίος συμπλήρωσε ότι ‘Πρόκειται για ένα μέτρο μεγάλου εύρους. Οπως έπραξε και η ΕΕ, η απαγόρευση τούτη βασίζεται στην αρχή της πρόληψης’.
Μολαταύτα, η απαγόρευση τούτη έχει πολύ μικρή σημασία για την αγορά της Ιαπωνίας, καθώς το ποσοστό των εισαγωγών από την ΕΕ είναι πολύ μικρό και αντιστοιχεί στο 0.1% των συνολικών ετησίων εισαγωγών, σε αντίθεση με το αντίστοιχο ποσοστό, που εισάγεται από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ και το οποίο ανέρχεται στο 95%. Συγκεκριμένα και αναφερόμενοι σε απόλυτους αριθμούς η Ιαπωνία στο διάστημα Απριλίου-Οκτωβρίου είχε αγοράσει μόλις 740 τόννους βοδινό από την ΕΕ, επί συνόλου εισαγωγών 784.600 τόννων, ενώ εισήγαγε και 1500 τόνους εντοσθίων από βοοειδή και 27 λίτρα κατεψυγμένου σπέρματος που χρησιμοποιείται για την τεχνητή γονιμοποίηση αγελάδων.

Σημειωτέον ότι η ιαπωνική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει από τις 13 Δεκεμβρίου την πλήρη απαγόρευση των κρεαταλεύρων, που θεωρείται η κύριος γεννεσιουργός αιτία για τη νόσο των τρελλών αγελάδων. Επιπλέον έχει αποφασισθεί να σταματήσει η χρήση παραγώγων από μηρυκαστικά στην παρασκευή φαρμάκων και καλλυντικών. Βέβαια οι Ιάπωνες δεν έχουν καταληφθεί από έντονη ανησυχία για τη ‘νόσο των τρελών αγελάδων’, καθώς δεν έχει αναφερθεί ακόμα κανένα κρούσμα στη χώρα τους. Ωστόσο, όπως δηλώνουν πολλοί εστιάτορες, λαμβάνουν προληπτικά μέτρα και αρνούνται να σερβίρουν βοδινό κρέας προερχόμενο από την Ευρώπη. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Τσικάρα Χασεγκάουα ‘Από τότε που δημιουργήθηκε το θέμα, πριν από μερικά χρόνια, η εταιρία αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί ευρωπαϊκό βοδινό κρέας. Ολο το κρέας που παίρνουμε προέρχεται από την Αμερική’. Σημειωτέον ότι ο κ. Χασεγκάουα είναι ιδιοκτήτης μεγάλου εστιατορίου στο Τόκιο, το οποίο σερβίρει ως σπεσιαλιτέ ένα πιάτο με βοδινό κρέας, το ‘σάμπου-σάμπου’.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.