καρδιακη ανεπαρκεια σκυλου | κοιλιακοι μυς ανατομια | πολυποδασ στομαχου | εξετασεις αιματος προετοιμασια

Δημιουργήθηκαν τα πρώτα εμβρυονικά κύτταρα στο εργαστήριοΑμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν εμβρυονικά κύτταρα στο εργαστήριο για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής. Η δημιουργία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα γιατί μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στη λήψη κυττάρων από τα έμβρυα. Την πρωτοποριακή αυτή έρευνα ολοκλήρωσε ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Τζον Γκέρχαρτ στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης εγείρει ελπίδες για την θεραπεία νευρολογικών ασθενειών, με αντικατάσταση των προσβεβλημένων οργάνων, αλλά και για τη θεραπεία τραυματισμών του νωτιαίου μυελού. Εμβρυονικά κύτταρα λαμβάνονταν μέχρι σήμερα από τα έμβρυα και μόνον κατ'εξαίρεση μπορούσαν να ληφθούν από ενήλικες.

Οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως τον Οκτώβριο για μια ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενη έρευνα στην οποία θα χρησιμοποιείται εμβρυϊκός ιστός, αλλά ενδέχεται η κυβέρνηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους να επιβάλει περιορισμούς στην έρευνα αυτή. Ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία απαγορεύουν την έρευνα αυτή καθαρά για λόγους ηθικής. Τα νέα αυτά εμβρυονικά κύτταρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα σημαντικό παράγοντα στην χειρουργική των μεταμοσχεύσεων, αναφέρει ο Γκέρχαρτ σε ανακοίνωσή του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. Περισσότερες πληροφορίες για το επίτευγμα αυτό μπορεί να βρει κανείς στην επιθεώρηση "Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών" (Proceedings of the National Academy of Sciences).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.