λοιμωξη μετα απο καισαρικη | νεογιλα δοντια στραβα | εκτακτες συστολες καρδιας | ελκος δωδεκαδακτυλου

Τα πρώτα βήματα για φάρμακο κατά της παχυσαρκίαςΗ αναγνώριση μίας νέας πρωτεΐνης η οποία επιτρέπει στον οργανισμό να ξεπεράσει την αντίσταση στη λεπτίνη, μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες στην ανακάλυψη της φαρμακευτικής θεραπείας της παχυσαρκίας με τη χρήση της λεπτίνης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος της 16ης Απριλίου του επιστημονικού περιοδικού Developmental Cell.

Σχεδόν όλα τα παχύσαρκα άτομα παρουσιάζουν αντίσταση στη λεπτίνη, μία ορμόνη η οποία εκκρίνεται από τα λιποκύτταρα και στέλνει μηνύματα στον εγκέφαλο για διακοπή της όρεξης.

Για το λόγο αυτό, όλες οι προσπάθειες που έγιναν μερικά χρόνια πριν για τη χρήση της λεπτίνης για τη δημιουργία φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας ήταν ανεπιτυχείς.

Η πλειοψηφία των παχύσαρκων ατόμων έχουν μεν υψηλά επίπεδα λεπτίνης αλλά, όπως εξηγεί η καθηγήτρια Barbara Kahn από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, δεν μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν γενετικά τροποποιημένα ποντίκια για να μελετήσουν το ρόλο της πρωτεΐνης PTP1B (protein tyrosine phosphatase 1B), στην αντίσταση στην ινσουλίνη.

Τα γενετικά τροποποιημένα ποντίκια τα οποία δεν είχαν την πρωτεΐνη PTP1B, εκτός από το ό,τι παρουσίασαν αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη, είχαν και χαμηλό σωματικό βάρος.

Μάλιστα όταν χορηγήθηκε στα ποντίκια αυτά δίαιτα υψηλή σε λιπαρά, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα ποντίκια δεν αύξησαν ιδιαίτερα το σωματικό τους βάρος, ενώ η αύξηση του σωματικού λίπους ήταν πολύ χαμηλότερη από αυτή που παρατηρήθηκε σε φυσιολογικά ποντίκια.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι τα γενετικά τροποποιημένα ποντίκια παρουσίαζαν ιδιαίτερα αυξημένη κατανάλωση ενέργειας, κάτι που οδήγησε τους επιστήμονες να συσχετίσουν την έλλειψη της πρωτεΐνης PTP1B με τη λειτουργία της λεπτίνης.

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατάφεραν να υπερνικήσουν την αντίσταση στη λεπτίνη, η οποία αποτελεί και το βασικό στόχο για να μπορέσει η ορμόνη αυτή να χρησιμοποιηθεί στη δημιουργία φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.