εξαρθρωση ωμου αποκατασταση | βλεννα στα κοπρανα | ποσες θερμιδες εχει ενα μανγκο | ασπιρινη

Πρώτα θύματα θερμοπληξίας - Χρήσιμες οδηγίες.Η πιο ζεστή μέρα του καύσωνα αναμένεται να είναι η σημερινή μια και το θερμόμετρο στην Αττική και σε άλλα ηπειρωτικά μέρη θα φτάσει τους 44 βαθμούς, ενώ χθές είχαμε τα πρώτα θύματα από θερμοπληξία στα Γιάννενα. Πρόκειται για τους Νίκο Τοπαλίδη και Ελευθερία Μπάου που στα 52 χρόνια τους δεν άντεξαν τη φονική ανάσα του καύσωνα.

Ο κίνδυνος για θερμοπληξία είναι ιδιαίτερα αυξημένος σήμερα και χρειάζεται να επιστήσουμε την προσοχή μας τόσο στην αναγνώριση μιας πιθανής θερμοπληξίας όσο και στην άμεση αντίδρασή μας.

Τα συμπτώματα που θα μας ανησυχήσουν είναι έντονα κόκκινο, καυτό και ξηρό δέρμα, η μείωση της έκκρισης ιδρώτα, ο γρήγορος και ίσως αδύναμος σφυγμός, οι οπτικές διαταραχές, η επιθετική συμπεριφορά χωρίς λόγο, ο έμετος και ίσως η παρουσία σπασμών. Βέβαια για να υποψιαστούμε μια πιθανή θερμοπληξία δεν πρέπει να περιμένουμε όλα τα παραπάνω συμπτώματα.

Η πρώτη αντίδραση μας πρέπει να είναι η επείγουσα κλήση ασθενοφόρου. Στη συνέχεια θα απελευθερώσουμε τον πάσχοντα από τα άχρηστα ρούχα ενώ θα τον βάλουμε άμεσα να αναπαυθεί, προσπαθώντας με οποιοδήποτε μέσο να κατεβάσουμε την θερμοκρασία του πάσχοντα. Εάν πρόκειται για θερμοπληξία ο ασθενής δεν πρέπει να πάρει υγρά από το στόμα και γι αυτό θα περιμένουμε την έλευση γιατρού ή ασθενοφόρου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.