γρομπαλακι στα εξωτερικα χειλη | σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου | piretos

Η παγκοσμιοποίηση της 'παχυσαρκίας'Περίπου 1,1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, από τα 6 δισεκατομμύρια που είναι ο πληθυσμός της Γης, είναι υπέρβαροι, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς, ανακοίνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο για την Παχυσαρκία στην Ουάσινγκτον. Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, η πλειοψηφία των ενηλίκων σε πολλές χώρες είναι υπέρβαροι. Συγκεκριμένα υπέρβαροι είναι το 61% των Αμερικανών, το 54% των Ρώσων και το 51% των Βρετανών. Το ποσοστό για τους Γερμανούς κυμαίνεται στο 50% ενώ οι μισοί Ευρωπαίοι από 35 έως 65 χρόνων έχουν βάρος πάνω από αυτό που συνιστούν οι γιατροί.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η παχυσαρκία, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν πολλοί, δεν αποτελεί σήμα κατατεθέν τον αναπτυγμένων χωρών. Για παράδειγμα στη Βραζιλία το 36% των ενηλίκων είναι παχύσαρκοι, όπως και το 15% των κατοίκων της Κίνας. Το τίμημα αυτών των επιπλέον κιλών είναι υψηλό. Η συχνότητα των καρδιακών παθήσεων, των καρκίνων του εντέρου και του μαστού, οι αρθρίτιδες, ο διαβήτης και τα εγκεφαλικά παρουσιάζουν μεγαλύτερη συχνότητα στους παχύσαρκους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες 300.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως εξ' αιτίας του βάρους τους, όπως ανακοίνωσαν σχετικά Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.