φυσιολογική θερμοκρασία σώματος | αποστημα δοντιου ειδη | τκε στο αιμα | υποταση συμπτωματα

Νέα στοιχεία για το σύνδρομο αιφνιδίου βρεφικού θανάτουΒρέφη που κοιμούνται σε δωμάτιο με υψηλή θερμοκρασία βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, ενώ η πλειοψηφία των γονέων δεν γνωρίζει τι θερμοκρασία πρέπει να έχει το δωμάτιο του μωρού τους. Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από σχετική έρευνα, που έγινε από μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, το Foundation for the Study of Infant Deaths (Ιδρυμα για τη μελέτη του βρεφικού θανάτου).

Σύμφωνα με την έρευνα προέκυψε ότι οι μητέρες των βρεφών που παρουσίασαν το σύνδρομο, ανησυχούσαν περισσότερο μήπως τα μωρά τους κρυώσουν, πράγμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να διατηρούν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες στο δωμάτιο του μωρού, ενώ και το παιδί ήταν υπερβολικά σκεπασμένο. Μία ακόμη καταμέτρηση του ίδιου ιδρύματος στη Βρετανία έδειξε ότι το 63% των νέων γονιών δεν γνωρίζουν ότι η θερμοκρασία του δωματίου που βρίσκεται το παιδί τους πρέπει να είναι μεταξύ 16-20 βαθμούς Κελσίου. Μόνο το 41% υπολόγιζαν με ακρίβεια τη θερμοκρασία του σπιτιού τους, ενώ το 62% δήλωσαν ότι δεν έχει θερμόμετρο στο δωμάτιο του μωρού τους.

Η κ. Joyce Epstein, διευθύντρια του Ιδρύματος δήλωσε ότι οι γονείς μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, βάζοντας τα μωρά να κοιμούνται ανάσκελα, απαγορεύοντας το κάπνισμα μέσα στο δωμάτιο του μωρού, παρακολουθώντας τη θερμοκρασία του σώματός τους και κρατώντας το κεφάλι τους ξεσκέπαστο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.