Νέα στοιχεία για το σύνδρομο αιφνιδίου βρεφικού θανάτου

Βρέφη που κοιμούνται σε δωμάτιο με υψηλή θερμοκρασία βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, ενώ η πλειοψηφία των γονέων δεν γνωρίζει τι θερμοκρασία πρέπει να έχει το δωμάτιο του μωρού τους. Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από σχετική έρευνα, που έγινε από μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, το Foundation for the Study of Infant Deaths (Ιδρυμα για τη μελέτη του βρεφικού θανάτου).

Σύμφωνα με την έρευνα προέκυψε ότι οι μητέρες των βρεφών που παρουσίασαν το σύνδρομο, ανησυχούσαν περισσότερο μήπως τα μωρά τους κρυώσουν, πράγμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να διατηρούν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες στο δωμάτιο του μωρού, ενώ και το παιδί ήταν υπερβολικά σκεπασμένο. Μία ακόμη καταμέτρηση του ίδιου ιδρύματος στη Βρετανία έδειξε ότι το 63% των νέων γονιών δεν γνωρίζουν ότι η θερμοκρασία του δωματίου που βρίσκεται το παιδί τους πρέπει να είναι μεταξύ 16-20 βαθμούς Κελσίου. Μόνο το 41% υπολόγιζαν με ακρίβεια τη θερμοκρασία του σπιτιού τους, ενώ το 62% δήλωσαν ότι δεν έχει θερμόμετρο στο δωμάτιο του μωρού τους.

Η κ. Joyce Epstein, διευθύντρια του Ιδρύματος δήλωσε ότι οι γονείς μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, βάζοντας τα μωρά να κοιμούνται ανάσκελα, απαγορεύοντας το κάπνισμα μέσα στο δωμάτιο του μωρού, παρακολουθώντας τη θερμοκρασία του σώματός τους και κρατώντας το κεφάλι τους ξεσκέπαστο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση