στιγμα | οξεια μεση ωτιτιδα | ρηξη συνδεσμων γονατου | οξεια περιστεφανιτιδα | ΥΨΗΛΗ ΛΙΠΟΠΡΟΤΕΙΝΗ | iyeia care

Συστάσεις του ΚΕΠΚΑ για την αγορά ασφαλών παιχνιδιώνΠρακτικές συμβουλές για την αγορά ασφαλών παιδικών παιχνιδιών εν όψει των εορτών απευθύνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Το ΚΕΠΚΑ καλεί τους γονείς να προσέξουν και να ασχοληθούν ιδιαίτερα με την ορθή επιλογή του παιδικού παιχνιδιού, του οποίου οι προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας προσδιορίζονται από την 378/88 οδηγία της ΕΕ. Διευρκινίζει δε ότι οι γονείς πρέπει να ερευνούν συστηματικά πριν από την αγορά τους τα παιδικά παιχνίδια, ενώ τονίζει ότι η ταυτότητα του παιχνιδιού και η επωνυμία του κατασκευαστή του αποτελούν σημαντικούς παράγοντες εγγύησης της ασφάλειας του παιχνιδιού. Το Κέντρο προστασίας Καταναλωτών δε προτείνει την αγορά επώνυμων προϊόντων γνωστών κατασκευαστών, τα οποία περνούν από αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους και κατασκευάζονται σύμφωνα με διεθνείς κανόνες και κατά τεκμήριο είναι πιο ασφαλή.

Στο μεταξύ η προσοχή των καταναλωτών πρέπει να εστιάζεται ακόμη στα παιχνίδια από PVC αλλά και στα βρώσιμα προϊόντα που περιέχουν παιχνίδια, καθώς αρκετοί τραυματισμοί παρατηρούνται σε ετήσια βάση στη χώρα μας από τα εν λόγω προϊόντα. Τέλος, σύμφωνα με συστάσεις τους ΚΕΠΚΑ, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελούν έναν επιπλέον κίνδυνο για τα παιδιά, καθώς τα δημοφιλέστερα από αυτά έχουν συνήθως βίαιο περιεχόμενο, προκαλώντας στα παιδιά σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.