οργανα κοιλιακησ χωρασ | τι ειναι η οξεια κοιλια | ru486 ελλαδα | σημειο θυρεοειδους | προωρη θηλαρχη

Τα παιδιά είναι τα θύματα του εμπάργκο του ΟΗΕ κατά του ΙράκΠερισσότεροι απο 10.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο μήνα απο επιδημίες και ασθένειες που μεταδίδονται και εξαπλώνονται εξ αιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει τα Ηνωμένα Εθνη στο Ιράκ. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Υγείας της χώρας, σύμφωνα με την οποία η θνησιμότητα των διαφόρων νοσημάτων έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία εξ’αιτίας των κυρώσεων. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου 7.556 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών πέθαναν απο διάρροια, πνευμονία, αναπνευστικά νοσήματα και ασθένειες που σχετίζονται με τον υποσιτισμό, ενω κατά την ίδια περίοδο του 1989, δηλαδή ένα χρόνο πριν την εφαρμογή του εμπάργκο αυτού ο αριθμός των θανάτων ήταν μόλις 258.

Το εμπάργκο επιβλήθηκε στο Ιράκ μετά την εισβολή του στο Κουβέιτ. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράκ ΙΝΑ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου υγείας 3.390 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους απο καρδιολογικά προβλήματα, διαβήτη και καρκίνο, ενω στην αντίστοιχη περίοδο του 1989 ο αριθμός των νεκρών δεν είχε ξεπεράσει τους 422. Το εμπάργκο που επεβλήθη είχε ως συνέπεια την καταρράκωση της υποδομής της χώρας και την υποβάθμιση του βιωτικού επιπέπεδου. Τα Ηνωμένα Εθνη από το Δεκέμβριο του 1996 επέτρεψαν στη Βαγδάτη να πουλά πετρέλαιο για να εξασφαλίζει τρόφιμα, φαρμακά και άλλα είδη ανθρωπιστικής βοηθείας για το λαό. Σε σχετική έκθεση της UNICEF αναφέρεται οτι έρευνα του περασμένου Αυγούστου κατέγραψε οτι έχουν διπλασιασθεί σε σύγκριση τα τελευταία 10 χρόνια, οι θάνατοι παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών στις πυκνοκατοικημένες περιοχές του νότιου και κεντρικού Ιράκ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.