ιογενης λοιμωξη | πληγες στο εσωτερικο της μυτης | βασης α μετακαρπιου | πεταρισμα της καρδιας

Σύγχρονες αμαζόνες προτιμούν την εξωσωματική από τους άνδρεςΑυξάνει σημαντικά ο αριθμός των γυναικών χωρίς σύντροφο, που ζητούν να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, φέρνοντας ξανά στην επικαιρότητα τον μύθο των αμαζόνων, κατάλοιπο της μητριαρχικής κοινωνίας. Πρόκειται για γυναίκες, ηλικίας άνω των 35 χρονών, οικονομικά ανεξάρτητες και με υψηλή επαγγελματική θέση, οι οποίες έχουν απογοητευθεί από τους κατά καιρούς συντρόφους τους. Αυτή είναι μια από τις επισημάνσεις που έκανε ο ενδοκρινολόγος αναπαραγωγής κ. Β. Κοντόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που έχουν προκύψει, από την τετραετή λειτουργία της Μονάδας Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου «Ιασώ».

Προβλήματα γονιμότητας

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η καριέρα και η καθυστέρηση στην απόφαση απόκτησης παιδιού, έχουν ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερα ζευγάρια να καταφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση, καθώς όσο καθυστερεί η πρώτη εγκυμοσύνη, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες σύλληψης. Οπως τόνισε ο κ. Κοντόπουλος, αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός από τα ζευγάρια που απευθύνονται στα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης, στα οποία η γυναίκα είναι άνω των 35 χρονών. Πιο συγκεκριμένα, στην Μονάδα του Μαιευτηρίου «Ιασώ» το 2000, το ποσοστό αυτών των ζευγαριών ανήλθε στο 42%, με την πλειοψηφία να υποβάλλεται για πρώτη φορά σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η κακή ποιότητα του σπέρματος του άνδρα είναι ακόμα ένας λόγος που οδηγεί τα ζευγάρια στην εξωσωματική, καθώς αυτός είναι ο λόγος της υπογονιμότητας στο 55% των περιπτώσεων. Με το όρο κακή ποιότητα σπέρματος ενοείται είτε ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων είτε η χαμηλή κινητικότητα τους. Η μείωση αυτή των παραμέτρων του σπέρματος αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και αποδίδεται κυρίως σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, διατροφικές συνήθειες, στο κάπνισμα, στο αλκοόλ, στο άγχος και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ο κ. Κοντόπουλος αναφέρθηκε τέλος στις τεχνικές που εφαρμόζονται στο «Ιασώ», οι οποίες ποικίλουν αναλόγως της περίπτωσης και του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί κάθε φορά. Το ποσοστό των γυναικών που υποβάλλονται σε εξωσωματική στην Μονάδα του μαιευτηρίου και μένουν έγκυες ανέρχεται στο 32,3%, ποσοστό που είναι εφάμιλλο με αυτό των καλυτέρων κέντρων του εξωτερικού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.