ασπιρινες παρενεργειες | πονος στο εσωτερικο της μυτης | ανεμογκαστρι σε σκυλους | διαθερμιες στην αρθριτιδα

Αντικαταθλιπτικά αντί του καναπέ ψυχανάλυσης προτιμούν οι ΑμερικανοίΣημαντική αύξηση έχει παρουσιάσει ο αριθμός των Αμερικανών που υποφέρουν από κατάθλιψη και καταφεύγουν στην χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων αντί του παραδοσιακού καναπέ του ψυχαναλυτή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο JAMA, το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ενωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το 1987 επτά στους χίλιους Αμερικανούς ακολουθούσε κάποιου είδους θεραπεία κατά της κατάθλιψης, με το 37% εξ΄ αυτών να ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, ενώ το 1997 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 23, με το 75% εξ΄ αυτών να παίρνει φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η εμφάνιση του Prozac και των άλλων φαρμάκων που ανήκουν στην κατηγορία των επιλεκτικών αναστολέων της σεροτονίνης, τα οποία θεωρείται ότι έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα παλαιότερα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, οδήγησε στην αύξηση της προτίμησης της φαρμακευτικής αγωγής.

Μία ακόμα αιτία αυτού του φαινομένου είναι οι μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες των εταιρειών που παράγουν αυτά τα φάρμακα, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να τα κάνουν πιο αποδεκτά από το ευρύ κοινό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.