Νέο Καρδιολογικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Ένα σύγχρονο καρδιολογικό κέντρο με την επωνυμία «Αλεξάνδρειο», του οποίου θα ηγείται ο γνωστός καρδιοχειρουργός κ. Παναγιώτης Σπύρου, θα αποκτήσει μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου του 2003 η Θεσσαλονίκη. Το Αλεξάνδρειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, θα ανεγερθεί σε έκταση 20 στρεμμάτων στην περιοχή Ελαιώνες Πυλαίας της Θεσσαλονίκης, δίπλα στη μαιευτική – γυναικολογική κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο Θωμάς Λιακουνάκος, επικεφαλής και βασικός μέτοχος της AXON HOLDINGS, στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα της οποίας εντάσσεται η δημιουργία του Κέντρου.

Η χρηματοδότηση της επένδυσης, που θα φτάσει τα 10 δισ. δρχ, θα προέλθει από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τόσο της Κ.Ι.ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ ΑΕ, όσο και της εταιρίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ΑΕ. Tο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ΑΕ ανέρχεται σήμερα σε 500 εκατ. δρχ. Σε αυτό μετέχει κατά 82% η Κ.Ι.ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΑΕ ενώ το υπόλοιπο 18% θα καλύπτεται από καρδιοχειρούργους και όπως έγινε γνωστό η δυνατότητα συμμετοχής καρδιοχειρούργων ή ιατρών άλλων συγγενών ειδικοτήτων στο μετοχικό κεφάλαιο του Κέντρου παραμένει ανοιχτή.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Κέντρου παρουσίασε ο αρχιτέκτων -νοσοκομειολόγος Γιώργος Κυριακίδης, διευκρινίζοντας ότι το ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ θα διαθέτει τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα. Το ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ θα έχει δυναμικότητα 110 κλινών, εκ των οποίων οι 80 θα είναι γενικής νοσηλείας και οι υπόλοιπες 32, ειδικής νοσηλείας (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας). Η βασική δραστηριότητα του Κέντρου, θα είναι η καρδιοχειρουργική, παράλληλα όμως, θα λειτουργούν και τμήματα χειρουργικής θώρακος, αγγειοχειρουργικής και καρδιολογίας. Στον διαγνωστικό τομέα θα λειτουργούν εργαστήρια in vitro και in vivo: μικροβιολογικό, βιοχημικό, αιματολογικό, ακτινολογικό, ορμονολογικό, αγγειογραφικό, υπερήχων, αιμοδυναμικών εξετάσεων, ηλεκτροφυσιολογίας, αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας και πυρηνικής ιατρικής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση