εμφραγμα προσθιου τοιχωματος | εμβόλιο διφθερίτιδας τετάνου κοκκύτη | μηριριεα αρτηρια

Οι Αυστραλοί διεκδικούν τα πρωτεία στην παχυσαρκία από τους ΑμερικανούςΗ επόμενη γενιά των Αυστραλών θα είναι οι πιο παχύσαρκοι άνθρωποι στον κόσμο, ξεπερνώντας και τους Αμερικάνους. Αυτό υποστήριξε ο κ. Ιάν Κάρτερσον, επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινης διατροφής του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και κορυφαίος διατροφολόγος. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι τα δύο στα 10 παιδιά της Αυστραλίας είναι ήδη είτε υπέρβαρα, είτε παχύσαρκα, ενώ μόλις μία δεκαετία πριν η αναλογία ήταν 1 στα 10. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά θα γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ενήλικοι, με συνέπεια να προκληθεί μια έκρηξη στις δαπάνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, που συνδέονται με την παχυσαρκία.

Επίσης προσέθεσε ότι οι μισές Αυστραλές και το 60% των ανδρών είναι ήδη υπέρβαροι και παχύσαρκοι, γεγονός που εξηγεί το λόγο για τον οποίο οι γονείς των παιδιών παραβλέπουν ότι τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα. ‘Ενα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οτι το 70% των γονέων αρνούνται να παραδεχθούν οτι υπάρχει πρόβλημα με το βάρος των παιδιών τους’, τονίζει ο Κάρτερσον. Ωστόσο ένα πολύ ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι έφηβοι και τα νέα παιδιά, ήδη σε αυτή την ηλικία, έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν προβλήματα υγείας, τα οποία κανονικά αποτελούν ασθένειες ενηλίκων ή και μεσηλίκων. Συγκεκριμένα πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπνικής άπνοιας, υπέρτασης, καρδιοαγγειακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2, καταστάσεις που αποτελούν προβλήματα των υπερηλίκων. Τέλος ο κ. Κάρτερσον, θεωρεί ως παράγοντες, που συμβάλλουν σημαντικά σε αυτή την αύξηση του βάρους των Αυστραλών, την αλλαγή του τρόπου ζωής τους, τη συνεχή χρήση του αυτοκινήτου, τα βιντεοπαιχνίδια, το πρόχειρο φαγητό και την αγοραφοβία που τους διακρίνει.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.