ατυπη πνευμονια χωρις πυρετο | βελονισμος καi aipnia | σύνδρομο του barlow | συστροφη εντερου συμπτωματα

Mεταλλαγμένη σόγια προκαλεί την επέμβαση ΝομάρχηΕταιρεία επεξεργασίας σόγιας στην Εύβοια χρησιμοποιούσε γενετικά τροποποιημένους σπόρους για την παρασκευή σογιέλαιου, σογιάλευρου και λεκιθίνης, προϊόντων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών, χωρίς την κατάλληλη σήμανση. Αυτό επισημαίνεται σε έγγραφο που εστάλη από τον Νομάρχη Ευβοίας προς τον Εισαγγελέα Χαλκίδας, από τον οποίο ζητείται η διεξαγωγή άμεσης έρευνας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως αναφέρει το εν λόγω έγγραφο, σε δειγματολογικό έλεγχο που έγινε από αρμόδιους υπαλλήλους της νομαρχίας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη γενετικά τροποποιημένων σπόρων σόγιας, οι οποίοι στην συνέχεια διοχετεύθηκαν στην αγορά για την παρασκευή τροφίμων και σαν ζωοτροφές, χωρίς την ύπαρξη ειδικής σήμανσης.

Η άποψη της εταιρείας είναι ότι, με βάση τις κοινοτικές οδηγίες, αλλά και τις αγορανομικές διατάξεις της χώρας μας, η σήμανση για την διάθεση γενετικά τροποποιημένων προιόντων δεν επιβάλλεται. Η άποψη των ελεγκτών της Διεύθυνσης Τουρισμού και Εμπορίου της Νομαρχίας Ευβοίας είναι ότι, με την ισχύ της σχετικής διάταξης του Υπουργείου Ανάπτυξης, η επισήμανση για τη διάθεση γενετικά τροποποιημένων προιόντων, θα πρέπει να αναγράφεται και επί των τιμολογίων σε όλα τα στάδια της εμπορίας τους, καθώς ο καταναλωτής, αλλά και τα καταστήματα συσκευασίας και διάθεσης, θα πρέπει να γνωρίζουν εάν κάποιο προιόν προέρχεται από γενετικά τροποποιημένες πρώτες ύλες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.