σταφυλοκοκκος στον πνευμονα | μεσογειακη αναιμια τυπου β | πνευμονια

Σκεύασμα αδυνατίσματος προκαλεί ηπατικές βλάβεςΕνα σκεύασμα αδυνατίσματος, το LipoKinetix, φαίνεται να προκάλεσε σοβαρές ηπατικές βλάβες, σε επτά υγιή άτομα, τα οποία παρουσίασαν τα συμπτώματα μέσα σε τρεις μήνες από την έναρξη λήψης του σκευάσματος, σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην on-line έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Annals of Internal Medicine.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) είχε προειδοποιήσει τους καταναλωτές να σταματήσουν τη λήψη του συγκεκριμένου σκευάσματος, μετά από αναφορές που είχαν γίνει για πρόκληση ηπατικής βλάβης. Το FDA είχε επίσης ειδοποιήσει την κατασκευάστρια εταιρία Syntrax να αποσύρει το προϊόν της από την αγορά, καθώς φαίνεται να είναι τοξικό για το ήπαρ.

Πολλά σκευάσματα αδυνατίσματος, αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής, δεν απαιτείται σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, να ελεγχθούν από το FDA, προκειμένου να πάρουν έγκριση κυκλοφορίας όπως συμβαίνει με τα φάρμακα.

Στην έρευνα, επιστήμονες, από το FDA και το Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λ. Αντζελες, αναφέρουν ότι επτά άτομα είχαν αναπτύξει ηπατική φλεγμονή μεταξύ του Ιουλίου και του Δεκεμβρίου του 2000, συμπεριλαμβανομένου ενός που παρουσίασε ηπατική ανεπάρκεια.

Και στις επτά περιπτώσεις σημειώθηκε ανάρρωση μετά τη διακοπή λήψης του LipoKinetix, ενώ οι επιστήμονες αναφέρουν ότι κανένα από τα επτά άτομα δεν λάμβανε άλλα φάρμακα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί το σκεύασμα είναι τοξικό, καθώς τα επιμέρους συστατικά του δεν έχουν τέτοιες παρενέργειες. Ομως, όπως υποστηρίζουν, η τοξικότητά του μπορεί να οφείλεται στο συνδυασμό κάποιων συστατικών.

Το LipoKinetix περιέχει νορεφεδρίνη, η οποία συναντάται σε πολλά σκευάσματα αδυνατίσματος και έχει συσχετιστεί με σοβαρές παρενέργειες, όπως καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Περιέχει επίσης καφεΐνη και γιοχιμβίνη, ένα εκχύλισμα από φλοιό δέντρου το οποίο έχει παρενέργειες όπως ναυτία, εμετούς, κοιλιακό πόνο και άλλα συμπτώματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.