κροταφικη αρτηριτιδα | σκωληκοειδης αποφυση ανατομια | ιατρικα περιστατικα παγκρεατος | αμυγδαλιτιδα εικονες

Η Κομισιόν παίρνει μέτρα για επικίνδυνες χημικές ουσίες560 χημικές ουσίες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα του ανθρώπου και των ζώων, έχουν αναγνωρισθεί και καταγραφεί από την Κομισιόν, η οποία σκοπεύει να ολοκληρώσει την λίστα μέχρι το τέλος του 2000. Οι ουσίες αυτές επιδρούν στους αδένες και στις ορμόνες που παράγουν και ρυθμίζουν την αναπαραγωγική λειτουργία, την ανάπτυξη, την πίεση και το σάκχαρο του αίματος, τον μεταβολισμό, την λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Στόχος της Επιτροπής είναι μέχρι τα μέσα του 2001 να έχει λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στην προσπάθεια της αυτή έχει και την πλήρη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο έχει ζητήσει από την Κομισιόν να διαθέσει όλους τους απαραίτητους πόρους, ώστε η σταδιακή κατάργηση ή η πλήρης κατάργηση ορισμένων εξ΄ αυτών, να αποφασιστεί εγκαίρως.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται τέλος αποφασισμένη να θεσπίσει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα μεταθέτει το βάρος της απόδειξης στον κατασκευαστή, ο οποίος θα πρέπει να εγγυάται ότι το προϊόν του είναι αβλαβές. Θα προβλέπεται επίσης συγκεκριμένος μηχανισμός ελέγχου στον οποίο θα υποβάλλονται όλες οι ουσίες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.