κακοηθης καρκινος προστατη | ωλενιος εκτεινων τον καρπο | ουρια | στρεπτοκοκκος νεογεννητο | συχνα κοπρανα

Νέο ελπιδοφόρο φάρμακο κατά του λεμφώματοςΝέο φάρμακο δίνει πολλές ελπίδες για επιβίωση σε ασθενείς που πάσχουν από το επιθετικό λέμφωμα μη Hodgkin, μία κακοήθη αιματολογική νόσο. Το νέο φάρμακο, που ονομάζεται MabThera συνδυάζεται με τη συνήθη και κλασσική χημειοθεραπεία CHOP και έχει πολύ ενθαρρυντικά και σημαντικά αποτελέσματα. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από σχετική μελέτη που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Αιματολογικής Εταιρείας, που έγινε το Δεκέμβριο στο Σαν Φραντσίσκο. Η μελέτη διενεργήθηκε από ένα μεγάλο όμιλο με την επωνυμία Group d` Etude del Lymphomes del Adulte , ο οποίος έχει περισσότερα από 130 ιδρύματα στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία.

Στην εν λόγω μελέτη ερευνήθηκε η συνδυασμένη χρήση του νέου φαρμάκου MabThera (rituximab) με την κλασική χημειοθεραπεία, σε 400 ασθενείς, άνω των 60 ετών, οι οποίοι έπασχαν από αυτό το επιθετικό λέμφωμα και δεν είχαν υποβληθεί μέχρι τότε σε καμία θεραπεία. Από αυτούς, σε ορισμένους εφαρμόστηκε, κάθε τρεις εβδομάδες για οκτώ κύκλους, μόνο η κλασική χημειοθεραπεία, ενώ στους υπόλοιπους εφαρμόστηκε χημειοθεραπεία συνδυασμένη με το MabThera. Τα αποτελέσματα από 328 ασθενείς έδειξαν ότι αυτοί στους οποίους εφαρμόστηκε η συνδυασμένη θεραπεία παρουσίασαν σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με εκείνους στους οποίους εφαρμόστηκε μόνο η κλασική χημειοθεραπεία. Συγκεκριμένα στους ασθενείς με τη συνδυασμένη χημειοθεραπεία η επιβίωση στον ένα χρόνο ανερχόνταν σε ποσοστό 83%, έναντι 68% των ασθενών με την κλασσική χημειοθεραπεία, η απαλλαγή από την ασθένεια στον ένα χρόνο, στους ασθενείς με τη συνδυασμένη χημειοθεραπεία ανερχόνταν σε ποσοστό 69% έναντι 49% των ασθενών με την κλασσική χημειοθεραπεία, ενώ το ποσοστό πλήρους ύφεσης στους ασθενείς με τη συνδυασμένη χημειοθεραπεία ανερχόνταν στο 76% έναντι 60% των ασθενών με την κλασσική χημειοθεραπεία, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό εάν λάβει κανείς υπόψη ότι ασθενείς που παρουσιάζουν πλήρη ύφεση έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα ίασης. Σημειωτέον ότι η προσθήκη του MabThera στην χημειοθεραπεία δεν φάνηκε να επιφέρει καμία αύξηση των ανεπιθύμητων παρενεργειών σε σχέση με όσες παρατηρούνται με τη συνήθη χημειοθεραπεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.