αιτια χαμηλου πλακουντα | αρρυθμιες και αγχος | Δίαιτα με λαχανόσουπα | δοντι με αξονα | σφυρα

Προσοχή στα κρεβάτια-κουκέτεςMπορεί τα κρεβάτια-κουκέτες να αρέσουν στα παιδιά και να εξυπηρετούν τις οικογένειες, που μένουν σε διαμερίσματα, καθώς βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρου, αλλά βρετανοί γιατροί προειδοποιούν ότι τα κρεβάτια-κουκέτες είναι επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά. Μελέτη που διήρκεσε πέντε μήνες και αφορούσε 85 παιδιά τα οποία νοσηλεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου παίδων Royal Aberdeen στη Σκωτία, για τραυματισμούς που υπέστησαν από πτώσεις από το κρεβάτι, έδειξε ότι τουλάχιστον τα 3/4 των κρουσμάτων ήταν παιδιά μικρότερα των έξι ετών. ΄Προέκυψε δε ότι από τα 85 αυτά παιδιά, τα οποία είχαν αυτοτραυματισθεί, πέφτοντας από την επάνω κουκέτα ή από το κρεβάτι τους, τα 27 είχαν χτυπήσει στο κεφάλι και τα 7 είχαν χτυπήσει τόσο σοβαρά, ώστε έκαναν εμετούς και είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Από αυτά τα 14 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η δρ. Νταϊάνα Μακγκρέγκορ, επικεφαλής της έρευνας, σε έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση ‘Injury Prevention’ τόνισε ότι οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σχετικά με τις κουκέτες καθώς όταν αυξάνουν τα μέλη της οικογένειας μοιάζουν να είναι η ιδανική λύση. Τα μεγαλύτερα παιδιά τοποθετούνται στην επάνω κουκέτα, όσο μικρά κι αν είναι. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι τα παιδιά κινούνται, κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, πολύ περισσότερο από τους ενηλίκους και κοιμούνται θορυβωδώς είναι εύλογο, καθώς κινούνται, να κινδυνεύουν περισσότερο'. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι αντενδείκνυται, για τα παιδιά κάτω των έξι ετών, ο ύπνος στην επάνω κουκέτα, ενώ είναι σκόπιμο να τοποθετούνται, ειδικά στις επάνω κουκέτες, κάγκελα ασφαλείας, ενώ η σκάλα πρέπει να δένεται για να είναι ασφαλής. Αν και υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί ασφαλείας για τα κρεβάτια-κουκέτες στη Βρετανία, τους οποίους και επισημαίνουν οι κατασκευάστριες εταιρίες, οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι οι γονείς δεν τους τηρούν γιατί είτε αδιαφορούν είτε δεν τους γνωρίζουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.