Νέα Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική στην Θεσσαλονίκη

Νέα μαιευτική – γυναικολογική κλινική, η ‘Γένεσις’, που θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο στο οποίο θα φιλοξενηθεί επίσης και το σχεδιαζόμενο “Αλεξάνδρειο” καρδιοχειρουργικό κέντρο πρόκειται να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο του 2003 στην περιοχή Ελαιώνες, του Δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος παρουσίασαν, το βράδυ της Πέμπτης, 7 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Γένεσις ΑΕ Στέργιος Γεωργιάδης και ο κύριος μέτοχος της εταιρείας EUROMEDICA Θωμάς Λιακουνάκος.

Η κλινική, που θα έχει δυναμικότητα 116 κλινών γενικής και ειδικής νοσηλείας ανήκει, ως επιχείρηση, κατά το 50% στην εταιρία Κ. Ι . Δανιηλίδη και κατά το υπόλοιπο μισό σε 83 μετόχους οι οποίοι είναι μαιευτήρες της Θεσσαλονίκης. Η κατανομή των κλινών θα έχει ως εξής:

-Γενική Νοσηλεία: 92 κλίνες (Τμήμα Γενικής Χειρουργικής 27 κλίνες, Πλαστικής Χειρουργικής δέκα κλίνες, Μαιευτικό 35 κλίνες, Γυναικολογικό 20 κλίνες).

-Ειδικές Μονάδες: 24 κλίνες (Μονάδα Τεχνητής Αναπαραγωγής οκτώ κλίνες, Μετεγχειρητική έξι κλίνες, Νεογνική μονάδα δέκα κλίνες).

Στις νοσηλευτικές μονάδες Γενικής Νοσηλείας θα λειτουργούν 3 θάλαμοι πολυτελείας, 10 θάλαμοι μιας κλίνης, 12 δίκλινοι θάλαμοι, 10 τρίκλινοι, 5 τετράκλινοι και 5 απομόνωσης μιας κλίνης. Η κλινική θα διαθέτει τμήματα διάγνωσης, θεραπείας, αποκατάστασης, επιστημονικής έρευνας και αισθητικής. Τα τμήματα αυτά θα εξοπλιστούν με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, ώστε παρακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, να καλύψουν ευρύ φάσμα υπηρεσιών, που θα διακρίνονται για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα στη διάγνωση και θεραπεία. Στο διαγνωστικό τομέα θα λειτουργούν τα εξής εργαστήρια: μικροβιολογικό, βιοχημικό, αιματολογικό, ορμονολογικό, παθολογοανατομικό, κυτταρολογικό, ακτινολογικό, μαστογραφίας, μέτρησης οστικής πυκνότητας, υπερήχων και εμβρυομητρικό.

Το συγκρότημα επεμβάσεων θα αποτελείται από τα τμήματα:

-Ασηπτων Χειρουργικών Επεμβάσεων, με 4 χειρουργικές αίθουσες και 2 αίθουσες καισαρικών

-Μαιεύσεων με 8 αίθουσες ωδικών – τοκετών, 1 αίθουσα ειδικών τοκετών και θαλάμους κυήσεων υψηλού κινδύνου

-Σηπτικών Γυναικολογικών Επεμβάσεων με 5 σηπτικά γυναικολογικά χειρουργεία και 15 κλίνες ανάνηψης.

Παράλληλα, σε συγκρότημα εξυπηρέτησης εξωτερικών ασθενών, που θα δημιουργηθεί στο “Γένεσις” θα λειτουργούν 9 εξεταστήρια, χώροκολποσκοπήσεων, Laser και Σηπτικό Χειρουργείο μικροεπεμβάσεων καθώς και Κέντρο Αισθητικής και Αδυνατίσματος.

Η εταιρία Γένεσις ΑΕ διαθέτει ίδια κεφάλαια ύψους 1 δις δρχ. ενώ η συνολική σχεδιαζόμενη επένδυση της επιχείρησης για τη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 7 δις δρχ. Το έργο διαμόρφωσης του χώρου (εκσκαφές, οδικό δίκτυο κλπ) θα αρχίσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο και η έναρξη κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2001.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση