Βράβευση Θεοδωράκη από τον ΟΗΕ για τον αγώνα του για τους πρόσφυγες

Το Μίκη Θεοδωράκη βράβευσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για τη συνεισφορά του στον αγώνα του διεθνούς ανθρωπιστικού οργανισμού. Ο Ελληνας συνθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “η λέξη πρόσφυγας είναι συνυφασμένη με τη ίδια μου την ύπαρξη, τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου και τις βασικές ιδεολογικοπολιτικές επιλογές της ζωής μου”.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκδήλωσης- συναυλίας στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών για την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στη συναυλία συμμετείχαν ο Γιώργος Νταλάρας, η ρωσική ορχήστρα Οσίποφ και η Αμερικανίδα σοπράνο Τζόσλιν Σμιθ. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο υπουργός πολιτισμού κ. Ε. Βενιζέλος ο οποίος δήλωσε ότι εμείς οι Ελληνες που ζούμε σε μία χώρα προσφύγων,πρέπει να έχουμε ενεργό μνήμη και άρα ενεργό και ειλικρινή ευαισθησία απέναντι στο πρόβλημα των προσφύγων. Γιατί εμείς, μία χώρα ευρωπαϊκή, μία χώρα ασφαλής, μία χώρα σταθερή ζούμε από κοντά αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία δέκα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή μας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση