闕繪髷鈬蜥 | που ειναι το στομαχι και που η κοιλια | πονος στηθος καρδιογραφημα | λεμφωμα στομαχου

Αυξήθηκε το ποσοστό επιτυχίας στις επεμβάσεις καρδιάς στα βρέφηΑυξάνει σημαντικά ο αριθμός των παιδιών τα οποία ενώ γεννιούνται με ένα καρδιακό νόσημα, που θα απέβαινε μοιραίο, χωρίς χειρουργική επέμβαση, κατορθώνουν τελικά και επιζούν, χάρη στις χειρουργικές επεμβάσεις που υποβάλλονται και στην ανάπτυξη και βελτίωση της μετεγχειρητικής παρακολούθησής τους. Πιο συγκεκριμένα, η περίπτωση του συνδρόμου υποπλασίας της αριστερής κοιλίας αποτελεί την πιο κοινή αιτία θανάτου από τις λοιπές συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, για τα νεογνά ηλικίας μέχρι ενός έτους. Η συχνότητα εμφάνισης του συνδρόμου αυτού είναι 1 σε κάθε 4000 - 6000 τοκετούς βιώσιμων νεογνών. Από σχετική έρευνα, που διενήργησε ο Δρ. Bernard Clark και οι συνεργάτες του από το Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας στην Πενσυλβανία και η οποία έγινε ανάμεσα σε περισσότερα από 800 παιδιά, που έλαβαν θεραπευτική αντιμετώπιση για το σύνδρομο αυτό από το 1984 και εξής, προέκυψε ότι ο αριθμός των παιδιών που επιβιώνουν μετά το πρώτο χειρουργείο έχει αυξηθεί σημαντικά.

Συνολικά γίνονται τρεις χειρουργικές επεμβάσεις. Η πρώτη γίνεται όταν το παιδί είναι νεογέννητο, η δεύτερη σε ηλικία 6 μηνών και η τρίτη μεταξύ 1 και 2 ετών. Οι επεμβάσεις αποσκοπούν στην αποκατάσταση της αριστερής κοιλίας, της βασικής δηλαδή αντλίας της καρδιάς, η οποία είναι δύσμορφη στα παιδιά, που νοσούν από αυτό το σύνδρομο. Το ποσοστό επιβίωσης μετά το πρώτο χειρουργείο αυξήθηκε από 56% που ήταν το 1984 σε 71% το 1998, ενώ σήμερα ανέρχεται στο 86%. Το αντίστοιχο ποσοστό επιβίωσης μετά την ηλικία των 3 ετών, όπου πλέον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, ανήλθε από 28%, που ήταν κατά την έναρξη της μελέτης, στο 66% το έτος 1998. Οπως δήλωσε ο Δρ. Clark, η βελτίωση αυτή οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ένας από τους οποίους ήταν ότι προστέθηκε και δεύτερη ενδιάμεση χειρουργική επέμβαση, με αποτέλεσμα η διαδικασία πλέον να περιλαμβάνει τρία και όχι δύο στάδια, όπως συνέβαινε πριν, γεγονός που συνεπάγεται την καλύτερη μετεγχειρητική πορεία του παιδιού. Διευκρίνησε δε ότι η διάγνωση αυτού του συνδρόμου στα παιδιά γίνεται κατά τις πρώτες 24 ώρες της ζωής τους, οπότε και αντιμετωπίζεται αρχικά συντηριτικά μέχρι το νεογνό να μεταφερθεί άμεσα σε ειδικά κέντρα, όπου θα διενεργηθούν οι σχετικές επεμβάσεις. Αξιοσημείωτη ήταν και η αναφορά του Δρ. Clark στην αναγκαιότητα της εξειδίκευσης και εμπειρίας του προσωπικού, που θα διενεργήσει αυτές τις επεμβάσεις προκειμένου να στεφθούν τελικά με επιτυχία, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να γίνονται σε άκρως εξειδικευμένα καρδιολογικά κέντρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.