κιρσοι οισοφαγου | θυροειδεκτομη και υποταση | καμπυλη ζαχαρου | θετικη εικονα ηλκ λογω γαστρίτιδας

Η παραδοσιακή διατροφή χάνει έδαφος στην ΚρήτηΤο πρόχειρο φαγητό αντικαθιστά την μεσογειακή διατροφή ακόμα και στη Κρήτη, το νησί που θεωρείται ο κυριότερος εκπρόσωπος του πιο υγιεινού ίσως μοντέλου διατροφής. Η αλλαγή αυτή του διαιτολογίου, ιδίως στα παιδιά, μελετήθηκε σε έρευνα που παρουσιάστηκε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής, από τον καθηγητή Κλινικής και Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, κ. Α. Καφάτο.

Η μελέτη αυτή που κατέγραψε τις διατροφικές συνήθειες 1630 παιδιών, ηλικίας 10-16 ετών, κατέληξε στο αποκαρδιωτικό συμπέρασμα ότι η παραδοσιακή διατροφή χάνει όλο και περισσότερο έδαφος στο νησί, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην τρέφονται πλέον σωστά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ένα ποσοστό 42% των παιδιών αυτών έπαιρναν ασβέστιο κάτω από το 60% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας, ενώ το 24% δεν έπαιρνε καθόλου πρωϊνό στο σπίτι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.