περιχονδριτιδα | ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού γαστροσκοπηση μετα τα 50 | οστεομυελιτξδα

Προειδοποίηση πάνω στα κινητά για πιθανούς κινδύνουςΜε την προειδοποίηση προς τους καταναλωτές ότι η υπερβολική χρήση τους μπορεί να κάνει κακό στην υγεία, ιδίως των παιδιών, θα πωλούνται πλέον τα κινητά τηλέφωνα στην Βρετανία. Σύμφωνα με την "Ιντιπέντεντ" και την "Γκάρντιαν", το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, περίοδο που οι πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων παρουσιάζουν αύξηση. Στόχος της απόφασης αυτής είναι να προφυλαχτούν κυρίως τα παιδιά, καθώς τα κινητά αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή δώρα των εορτών. Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι αυτό γίνεται γιατί δεν έχει αποδειχτεί ακόμα, κατά πόσο είναι η ασφαλής η χρήση τους.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», επισημαίνονται οι πιθανοί κίνδυνοι από την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα, ιδίως για τους χρήστες κάτω των 18 ετών, καθώς φαίνεται ότι αυτή επηρεάζει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Οι επιπτώσεις είναι κυρίως νευρολογικές, καθώς οι ερευνητές συνέδεσαν την εμφάνιση πονοκεφάλων και διαταραχές της μνήμης και του ύπνου, με την συχνή χρήση των κινητών.

Η έρευνα αυτή έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες έρευνες που έχουν γίνει στην Βρετανία και οι οποίες κατέληγαν σε παρόμοια συμπεράσματα. Η Βρετανική κυβέρνηση μάλιστα έχει συστήσει ειδική ομάδα μελέτης, προκειμένου να διερευνήσει σε βάθος αυτό το ζητήμα. Οι εταιρείες από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή είναι υπερβολική και ότι η χρήση των συσκευών είναι ακίνδυνη. Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως, δεν έχουν βρεθεί αδιάσειστα στοιχεία που ν΄ αποδεικνύουν ή όχι την επικινδυνότητα των κινητών τηλεφώνων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.