οριακη προσωπικοτητα | ti eine kardiakes arithmies | egoleasmos eileo | σκωληκοειδίτιδα | καυτηριασμος μυτης

Το σωματικό βάρος επιδρά στην εξωσωματικήΟι γυναίκες που το σωματικό τους βάρος παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις απο το φυσιολογικό, σε συνάρτηση με την ηλικία και το ύψος τους, εχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να πετύχουν εξωσωματικά υποβοηθούμενη εγκυμοσύνη. Σε πρόσφατη μελέτη που έγινε στη Αυστραλία, από τους Norman RJ και Wang JX, βρέθηκε ότι ο υψηλός ή ο χαμηλός δείκτης σωματικής μάζας (BMI ), συσχετίζεται με σημαντικά λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας μιας υποβοηθούμενης εγκυμοσύνης, πιθανώς λόγω διαταραχής στην υποδοχή του εμβρύου ή του ωαρίου, από τη μήτρα της μέλλουσας εγκύου.

Οι ερευνητές μελέτησαν επι μια δεκαετία 3586 γυναίκες, που υποβλήθηκαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση για διάφορους λόγους. Οι παχύσαρκες γυναίκες βρέθηκε να έχουν πιό συχνά προβλήματα ωορρηξίας και περιόδου, πιθανώς λόγω αντοχής στην ινσουλίνη και διαταραχών των γοναδοτροπινών και ανδρογόνων τους. Απο την άλλη μεριά, οι γυναίκες που δέν μπορούν να συλλάβουν επιτυχώς, είναι σε μεγάλο ποσοστό παχύσαρκες. Το πόσο και με ποιόν ακριβώς τρόπο όμως, συμβάλλει η παχυσαρκία στο μικρό ποσοστό επιτυχίας της εξωσωματικής εγκυμοσύνης, δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι σήμερα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.