δημητριος σιγανος οφθαλμιο | ουρηθριτιδα | kolitida kai kaytera | καταγμα βραχιονιου | ανατομια μυτης

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί την ΤρίτηΣε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Τρίτη 28 Νοεμβρίου οι γιατροί που εργάζονται στα δημόσια νοσκομεία της χώρας, κορυφώνοντας έτσι τις αντιδράσεις τους για τις αλλαγές που ετοιμάζεται να επιφέρει στον χώρο της υγείας, ο υπουργός κ. Α. Παπαδόπουλος. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αντιδρά σε βασικά σημεία του προτεινόμενου σχεδίου, όπως η ίδρυση του Οργανισμού Διαχείρισης Πόρων Υγείας ως ΝΠΙΔ, η συγκρότηση των ΠΕΣΥ, η κατάργηση των ανωνύμων εταιριών των νοσοκομείων, ο τρόπος συγκρότησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς και η δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικών ιατρείων στα νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ έντονες είναι και οι αντιδράσεις των πανεπιστημιακών γιατρών που απασχολούνται στο ΕΣΥ, καθώς θα πρέπει σύμφωνα με τον νέο νόμο, να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Οπως διευκρινίζει μάλιστα σε έγγραφο του προς τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού, πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής καθηγητή κ. Α. Κουτσελίνη, ο πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής κ. Ν. Κλαμαρής, οι προτάσεις του υπουργείου που αφορούν τα καθήκοντα και το καθεστώς των μελών των ΔΕΠ του τμήματος Ιατρικής, είναι αντισυνταγματικές και δεοντολογικά απαράδεκτες, καθώς προσβάλλουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και την πανεπιστημιακή αυτονομία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.