βιολογια προοπτικες εργασιας | καρδια συμπτωματα | ρηξη χοληδοχου κυστης | θερμοθεραπεια αδυνατισμα

Το ελαιόλαδο υπερέχει και στο τηγάνισμαΠιο ανθεκτικό στο τηγάνισμα αποδείχτηκε το ελαιόλαδο σε σχέση με το ηλιέλαιο και τα σπορέλαια, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 6ου Πανελλήνιου Συνέδριου Διατροφής και Διαιτολογίας. Αφορμή για την έρευνα αυτή στάθηκε, η σημαντική θέση που κατέχουν τα τηγανητά έλαια στην διατροφή των Ελλήνων, καθώς αυτά επαναχρησιμοποιούνται αρκετές φορές, όπως για παράδειγμα στο τηγάνισμα πατατών.

Οι ερευνητές συνέκριναν την ποιότητα των τριών αυτών τύπων ελαίου που χρησιμοποιούνται ευρέως, μετά από οκτώ διαδοχικά τηγανίσματα σε φριτέζα οικιακού τύπου. Για κάθε δείγμα προσδιορίστηκε η υποβάθμιση της ποιότητας του με τρεις διαφορετικές μεθόδους ανάλυσης: την οξύτητα, τον αριθμό υπεροξειδίων και τα ολικά πολικά συστατικά. Το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο παρουσίασε την μεγαλύτερη αντοχή στην οξείδωση, γεγονός που πιθανόν οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε ολικές πολυφαινόλες και στη σύσταση του σε λιπαρά οξέα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.