Αθώο το Sex πριν τους μεγάλους αγώνες

Αθώο το Sex πριν τους μεγάλους αγώνεςΤο να κάνει ένας αθλητής έρωτα το βράδυ πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι, δεν φαίνεται να επηρεάζει το αποτέλεσμα και να καθορίζει το νικητή ή τον ηττημένο. Το συμπέρασμα αυτό προήλθε από σχετική έρευνα που έκαναν επιστήμονες στον Καναδά, σύμφωνα με την οποία φαίνεται ότι η πολύχρονη παράδοση της αποχής από τη σεξουαλική επαφή πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι ή αγώνισμα, δεν ευσταθεί ιατρικά ούτε και έχει κάποιο ιατρικό υπόβαθρο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ, δεν υπάρχει κάνενα στοιχείο, το οποίο να ενοχοποιεί το σεξ που γίνεται πριν από το παιχνίδι, ως επιβαρυντικό παράγοντα για την φυσική κατάσταση του αθλητή. Οπως τονίζει ο κ Shrier και η συνάδελφός του Samantha McGlon, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Clinical Journal of Sports Medicine, πολλοί αθλητές δεν κάνουν έρωτα πρίν από κάποιον κρίσιμο αγώνα, πιστεύοντας ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η αποδοσή τους, τόσο εξ΄αιτίας αυτής καθ΄αυτής της πράξης, όσο και εκ του γεγονότος ότι θα μείνουν άγρυπνοι.

Ωστόσο, επιστημονικές έρευνες που έγιναν σχετικά με το εάν το σεξ εμποδίζει και μειώνει την φυσική δύναμη και καλή κατάσταση του αθλητή, κατέληξαν σε αρνητική απάντηση, καθώς όπως δήλωσε ο Δρ. Shrier, δεν υπήρξαν στοιχεία που ν΄αποδεικνύουν ότι το σεξ επηρεάζει την δύναμη, την αντοχή, την ισορροπία ή το χρόνο αντίδρασης του αθλητή ή κάποια άλλη αθλητική παράμετρο. Βέβαια ο Δρ. Shrier διευκρινίζει ότι το σεξ έχει ψυχολογικές επιπτώσεις, όπως για παράδειγμα πιθανόν να επηρεάζει τα επίπεδα επιθετικότητας των αθλητών. Ωστόσο, όπως προσθέτει, εάν το σεξ πράγματι μπορεί να καθορίζει ή μεταβάλει τον βαθμό επιθετικότητας ενός αθλητή, αυτό δεν είναι κατ΄ανάγκη αρνητικό. ‘Ορισμένοι άνθρωποι είναι εκ φύσεως τόσο επιθετικοί που η ερωτική πράξη ενδεχομένως να τους ηρεμεί. Επομένως σε αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να κάνει και καλό!’ Παρά την πιθανή σχέση ανάμεσα στο σεξ και την επιθετικότητα ο Δρ. Shrier διευκρινίζει ότι υπάρχουν έντονες αμφιβολίες για το εάν το σεξ πριν από ένα παιχνίδι, άθλημα ή συναγωνισμό συνεισφέρει στο τελικό αποτέλεσμα της νίκης ή ήττας. Κατά πάσα πιθανότητα δεν επιφέρει καμία διαφορά!

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση