ηπατίτιδα. b και θρομβωση | piesi 15 | okseia xolokustitida | τοξοπλασμα απο πορτοκαλια | γουργουρητο εντερου

Η ζώνη ασφαλείας απαραίτητη για μικρούς και μεγάλουςΗ ζώνη ασφαλείας μειώνει κατά 65% τις πιθανότητες ενός σοβαρού τραυματισμού κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, ενώ η χρήση ζώνης σε συνδυασμό με την ύπαρξη αερόσακου μειώνει τις πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού κατά 68%. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό British Medical Journal.

Ειδικοί μελέτησαν τις περιπτώσεις 51.000 αυτοκινητιστικών ατυχημάτων που συνέβησαν τη δεκαετία 1990-2000 και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα άτομα που φορούσαν ζώνη ασφαλείας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστούν σοβαρά, σε αντίθεση με τα άτομα που δεν φορούσαν ζώνη.

Μια δεύτερη έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε Νοσοκομείο του Τορόντο, έδειξε πως η ζώνη ασφαλείας μπορεί να αποβεί το ίδιο πολύτιμη για τα ανήλικα παιδιά, όσο και για τους ενήλικους. Παρ' όλο που οι ζώνες των αυτοκινήτων είναι σχεδιασμένες για τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά των ενηλίκων, εντούτοις φαίνεται πως μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τις πιθανότητες ενός σοβαρού τραυματισμού ακόμα και σε παιδιά ηλικίας 4-14 ετών.

Δυστυχώς όμως το 40% των παιδιών που συμμετείχαν στην παραπάνω έρευνα δεν φορούσαν ζώνη κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Το National Highway Traffic Safety Administration στις ΗΠΑ επισημαίνει πως η χρήση ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο κρίνεται αναγκαία για όλες τις ηλικίες και αποτελεί το καλύτερο μέσο προστασίας στην περίπτωση ενός ατυχήματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.