τσιμπούρια σκύλος | καταγμα ωμοπλατης | κόκαλα του στήθους και ασθενειες | lda στεφανιαια νοσος | κρετινισμός

Ποδοσφαιρικοί αγώνες που ραγίζουν καρδιέςΜερικοί κρίσιμοι αγώνες ποδοσφαίρου φαίνεται ότι μπορούν να προσφέρουν τέτοιες συγκινήσεις, που κάποιοι θεατές δεν μπορούν να τις αντέξουν. Ολλανδοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι 50% περισσότεροι άντρες πέθαναν από έμφραγμα του μυοκαρδίου, την ημέρα που η ολλανδική εθνική ομάδα αποκλείστηκε από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 1996, σε σχέση με τους θανάτους από την ίδια αιτία που σημειώνονται οποιαδήποτε άλλη ημέρα. Για τις γυναίκες, δεν αυξήθηκε αλλά ούτε μειώθηκε το ποσοστό. Τα αποτελέσματα των μελετών, που δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal, δείχνουν ότι σημειώθηκαν 14 περισσότεροι θάνατοι στις 22 Ιουνίου 1996, ημέρα που διεξήχθη ο αγώνας, σε σύγκριση με τους θανάτους που σημειώθηκαν από τις ίδιες αιτίες, πέντε ημέρες πριν και πέντε ημέρες μετά.

Για να βεβαιωθεί ότι η αύξηση αυτή στο ποσοστό των θανάτων δεν ήταν τυχαία, ο καθηγητής Ντίντερικ Γκρόμπε του κέντρου υγείας του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης συνέκρινε τον αριθμό των θανάτων της συγκεκριμένης ημέρας με αυτούς την αντίστοιχη περίοδο το 1995 και το 1997. "Σε ένα συγκεκριμένο αγώνα είχαμε μια σημαντική αύξηση θανάτων. Ηταν στα προημιτελικά, ήταν ένας δραματικός αγώνας. Εληξε ισόπαλος και κρίθηκε στα πέναλτι", τόνισε ο ολλανδός καθηγητής. Η Γαλλία κέρδισε τον αγώνα με 5-4 στα πέναλτι, επειδή το πέναλτι που χτύπησε ο Κλάρενς Ζέεντορφ, το απέκρουσε ο γάλλος τερματοφύλακας. Εκτός από την αυξημένη ψυχική και πνευματική ένταση, παράγοντες όπως η μεγαλύτερη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και τσιγάρων συμβάλλουν στην αύξηση των θανάτων, επισημαίνει ο δρ. Γκρόμπε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.