καταγμα στην ουριτσα | μηνισκος | πολιποδες στομαχου | παραισθηση | αυξηση αιματος κατα την λοχεια

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: H TV βλάπτει 'σοβαρά' την υγείαΗ τηλεόραση αποτελεί μια πραγματικότητα που καθορίζει την ανθρώπινη καθημερινότητα σε όλο τον κόσμο. Εχει πάρει την θέση που είχε παλιά το τζάκι στο σαλόνι, με όλες τις πολυθρόνες και τους καναπέδες να βλέπουν προς αυτή. Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τον κυριαρχικό ρόλο που παίζει στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την διασκέδαση πρέπει να αναφέρουμε ότι εκτός από την αρνητική επίδραση που έχει στην κοινωνική απομόνωση και την αποξένωση των ανθρώπων, υπάρχουν και άμεσες επιπτώσεις που αφορούν την υγεία μας, από τα μάτια μέχρι… την τάση να παχαίνουμε.

Αν και είναι άδικο να κατηγορούμε το μέσο και όχι την λανθασμένη χρήση του, πρέπει να τονίσουμε ότι οι πολλές ώρες τηλεθέασης μπορεί να "κουράσουν" τα μάτια, δημιουργώντας έτσι προβλήματα όρασης και πονοκεφάλους, ιδιαίτερα αν βλέπουμε τηλεόραση από κοντά και με σβηστό φως. Ο σωστός τρόπος για να βλέπουμε τηλεόραση είναι από απόσταση τουλάχιστον 4 μέτρα και ενώ έχουμε αφήσει κάποιο φώς αναμμένο.

Μπορεί η τηλεόραση να μην φταίει για όλες τις κακοδαιμονίες μας, αλλά επειδή πρόκειται για μια καθιστική δραστηριότητα, που στερεί χρόνο από τη φυσική άσκηση και τη γυμναστική, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας, σε συνάρτηση με το ότι η παρακολούθηση της τηλεόρασης συνήθως συνδυάζεται με ανεξέλεγκτη κατανάλωση εδεσμάτων όπως τσιπς, ξηροί καρποί κλπ. που δυστυχώς έχουν πολλές θερμίδες, βοηθά στο να χάνουμε τον έλεγχο του βάρους μας και να παθαίνουμε ισχυρότατα σοκ από την οθόνη… της ζυγαριάς μας.

Η τηλεόραση έφερε μέσα στα σπίτια όλες τις ανακαλύψεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, ταξίδεψε τους ανθρώπους σε μέρη που ούτε θα μπορούσαν να ονειρευτούν, αλλά η παθητική διαδικασία της κατανάλωσης εικόνων μαθαίνει το μυαλό να τεμπελιάζει. Στο τελευταίο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Νευρολογίας ερευνητές ανακοίνωσαν ότι όσοι άνθρωποι μεταξύ των ηλικιών 40 και 60 είχαν κάποια ενεργητική/συστηματική δραστηριότητα είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν την νόσο Alzheimer αντίθετα με ανθρώπους που είχαν παθητικές δραστηριότητες όπως το να βλέπουν τηλεόραση.

Το ερώτημα του προηγούμενου αιώνα ‘TV or not TV?’ έχει απαντηθεί με κερδισμένη την τηλεόραση. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να αμυνθούμε σαν ανθρώπινες προσωπικότητες, ειδικότερα με την χρήση νέων τεχνολογιών που κάνουν την ανθρώπινη παρέμβαση σημαντικότερη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.