ειδη αρρυθμιων | καρκινο στο παγκρεας | χαμηλη πιεση απο αγχος | ανευρισμα καρδιας | τρεσαμινανση

Το χάπι ecstasy είναι πιο επικίνδυνο για τις νεαρές γυναίκεςMεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι νέες γυναίκες, που παίρνουν χάπια ecstasy, από ότι οι άλλες ομάδες χρηστών. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε ύστερα από σχετική έρευνα, που έγινε στο Kings College του Λονδίνου. Σύμφωνα με δηλώσεις των ερευνητών, το συνθετικό αυτό ναρκωτικό είναι πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων των οιστρογόνων ορμόνης στον οργανισμό τους. Οι γυναικείες ορμόνες δυσχεραίνουν την προσπάθεια του οργανισμού να ανταπεξέλθει στην κατακράτηση νερού, φαινόμενο που συμβαίνει όταν το ecstasy απορροφάται από το σώμα, αναφέρει η εφημερίδα ‘Τάιμς’. Οπως δήλωσε η κ. Μέρι Φόρσλινγκ, καθηγήτρια Νευροενδοκρινολογίας, ο τρόπος, με τον οποίο αντιδρά στο ecstasy ο οργανισμός, των νεαρών κυρίως γυναικών, τις θέτει σε αυξημένο κίνδυνο, χωρίς ωστόσο να παραβλέπονται οι επιπτώσεις αυτού του ναρκωτικού και σε κάθε έναν που κάνει χρήση του. Σύμφωνα με την Βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, κάθε χρόνο 11 άνθρωποι πεθαίνουν στη Βρετανία, μετά από τη λήψη του ναρκωτικού ecstasy.

Το χάπι ecstasy είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, σε συνδυασμό πάντα και με τις συνθήκες, κάτω από στις οποίες λαμβάνει χώρα η χρήση: ο χορός, για παράδειγμα, αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, η μεγάλη κατανάλωση αλκόολ αυξάνει τις ορμόνες, γεγονός που αναγκάζει το σώμα να κατακρατεί νερό, όποτε αυξάνεται ταυχόχρονα και η διάθεση για να πιεί κανείς κάτι, γεγονός που προκαλεί ένα φαύλο κύκλο. Οταν το χάπι ecstasy διαλύεται στο σώμα, παράγει μια άλλη χημική ουσία, γνωστή ως HMMA, η οποία απευλευθερώνει μια ορμόνη που ‘παροτρύνει το σώμα να πιεί’. Αυτό επιφέρει μια ανισορροπία των επιπέδων του νατρίου στον οργανισμό, η οποία και μπορεί να προκαλέσει το θάνατο. Η μελέτη παρουσιάστηκε εχθές στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρίας Ενδοκρινολογίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.