βηχας απο ακροαστικα | ακροαστικα | τι ειναι η ηπατιτιδα α | εκκολπώματα | εντερο συμπτωματα

ΣΤΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι η βαλβιδοπάθεια κατά την οποία υπάρχει σημαντική μείωση του στομίου της πνευμονικής βαλβίδος.

Κλινική εικόνα

Πρόκειται για σπάνια πάθηση με την συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να είναι συγγενούς αιτιολογίας. Η πάθηση μπορεί να υπάρχει για πολλά χρόνια χωρίς κανένα σύμπτωμα και η υποψία συνήθως τίθεται σε τυχαία ακρόαση της καρδιάς, η δέ επιβεβαίωση γίνεται με το υπερηχογράφημα. Σε παραμελημένες περιπτώσεις επέρχεται ανεπάρκεια των δεξιών κοιλοτήτων με εύκολη κόπωση, οιδήματα κάτω άκρων και ηπατομεγαλία.

Αντιμετώπιση

Ολοι οι ασθενείς με Σ.Π. πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά (κλινικώς και υπερηχογραφικώς) και να λαμβάνουν προληπτικά αντιβίωση για τον κίνδυνο της ενδοκαρδίτιδας (πριν από χειρουργικές επεμβάσεις, οδοντιατρικές πράξεις). Σε μέτριες προς σοβαρές περιπτώσεις συνιστάται η αποφυγή της έντονης σωματικής άσκησης. Η αντιμετώπιση σε σημαντικές στενώσεις γίνεται είτε με τον καθετηριασμό της καρδιάς και την χρήση ενός ειδικού μπαλονιού είτε με χειρουργική αντιμετώπιση (διάνοιξη ή αντικατάσταση).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.