αναφορα μυων κατω ακρου | γρηγορη επουλωση καταγματων | πολυ υψηλη τιμη αλδοστερονης

Ο ρόλος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων στα μεταλλαγμένα τρόφιμαΔεν καθησύχασε την ελληνική κοινή γνώμη, σχετικά με την προστασία της υγείας του καταναλωτή, η πρόεδρος του ενιαίου φορέα ελέγχου τροφίμων (ΕΦΕΤ), Χριστίνα Παπανικολάου. Η κ. Παπανικολάου, η οποία εμφανίστηκε, ενώπιον της επιτροπής αποτίμησης τεχνολογίας της Βουλής, στη σχετική συνεδρίασή της με θέμα τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, δήλωσε ότι ένα χρόνο μετα την ίδρυση του ΕΦΕΤ, ο Φορέας δεν διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό που θα του επέτρεπε να αρχίσει τους επίσημους ελέγχους, καθώς οι αναγκαίες προσλήψεις καθυστερούν στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, ενώ το κενό επιχειρείται να καλυφθεί με μετατάξεις από άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, καταστρώνονται προτάσεις για αλλαγή νομοθεσίας (αγορανομικός κώδικας, αναμόρφωση του συστήματος κυρώσεων κλπ), καθώς και δημιουργία μητρώου επιχειρήσεων σχετιζομένων με τη διατροφή. Σύμφωνα πάντα με την δηλώσεις της, ο ΕΦΕΤ θα είναι σε θέση να διενεργήσει συστηματικούς ελέγχους μετά από ένα χρόνο, οπότε και θα μπορεί να άρει το καθεστώς αλληλεπικάλυψης των διαφόρων υπηρεσιών ελέγχων, που υπάγονται σε διαφορετικά υπουργεία, χειριζόμενος και την τεράστια νομοθεσία που διέπει τα ζητήματα υγιεινής.

Αξίζει εδώ να υπογραμμισθεί ότι η κ. Παπανικολάου διευκρίνισε πως ο ΕΦΕΤ δεν έχει την αρμοδιότητα να αντιμετωπίσει τους κινδύνους διάδοσης της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, καθώς δεν προβλέπονται έλεγχοι των κοινοτικων προϊόντων στα τελωνεία, εφόσον έχει εγκριθεί η εισαγωγή τους. Η αρμοδιότητα δε, απαγόρευσης βοδινού κρέατος, γαλλικού ή άλλου, στην Ελλάδα, εναπόκειται στην ίδια την κυβέρνηση.

Παρών στη συνεδρίαση της επιτροπής αποτίμησης τεχνολογίας, υπήρξε και ο πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, κ. Βασίλης Λαμπρίδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το συμβούλιο προσανατολίζεται να ζητήσει τη δωρεάν μετάδοση μηνυμάτων για περιβαλλοντικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων της αρμοδιας επιτροπής της βουλής, σε ζώνη υψηλής ακροαματικότητας. Επίσης, στους στόχους του συμβουλίου, είναι και ο έλεγχος των διαφημίσεων προϊόντων που ενδεχομένως εμπεριέχουν γενετικά μεταλλαγμένες ουσίες, επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.