ειναι σοβαρος ο ειλεος; | φλεγμονη εντερου αιτια | φλεγμονή στην κροταφική αρτηρία

Η στεφανιαία νόσος μπορεί να οφείλεται σε μικρόβιαΝέα δεδομένα για την μικροβιακή υπόθεση της Στεφανιαίας Νόσου, περιλαμβάνουν πρόσφατες ανακοινώσεις τριών διεθνών μελετών από τα πανεπιστήμια της Ουάσινγκτον, Ντέϊβις της Καλιφόρνια και Σαν Φραντσίσκο. Για το ίδιο θέμα γίνεται και ελληνική έρευνα που ονομάζεται MITOS STUDY, με επικεφαλή της ερευνητικής ομάδας τον κ. Γ. Πετρόπουλο. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που μας απέστειλε η ελληνική ερευνητική ομάδα, η μελέτη σχεδιάστηκε έτσι ώστε να διασταυρώνει σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών τα συμπεράσματα των βασικών διεθνών μελετών πάνω στη μικροβιακή υπόθεση. Στην μελέτη θα ενταχθούν σταδιακά 5000 παρακολουθούμενοι ασθενείς σε διάφορα κέντρα στην Ελλάδα και η τριετής συνολικά παρακολούθηση τους με όλες τις διαθέσιμες παραμέτρους θα αποσαφηνίσει με καλύτερο τρόπο τα συμπεράσματα των άλλων μελετών ενώ θα συμβάλλει και στην ελληνοποίηση των σχετικών στοιχείων όπως για παράδειγμα η έκταση της οροθετικότητας στους ασθενείς στην Ελλάδα. Η μελέτη φέρει το όνομα MITOΣ το οποίο προέρχεται από τα ονόματα των 4 μικροβίων, που πιθανολογείται ότι συνδέονται με τη στεφανιαία νόσo (χλαΜύδια, ΕλΙκοβακτηρίδιο του πυλωρού, κυτΤΟμεγαλοϊός και έρπηΣ). Οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές για ενταξη των ασθενών τους στα πρωτόκολλα της μελέτης, μέχρι και την συμπλήρωση των 20 ερευνητικών κέντρων που προβλέπονται μπορούν να υποβάλλουν το ενδιαφέρον τους απευθείας στον δικτυακό τόπο της μελέτης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.