350 δισ το χρόνο για επαγγελματικές ασθένειες

10.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ συνταξιοδοτούνται πρόωρα κάθε χρόνο, για λόγους υγείας, ενώ το κόστος των επαγγελματικών ασθενειών για τον Οργανισμό υπολογίζεται στα 350 δισεκατομμύρια δραχμές. Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν σε ημερίδα με θέμα «Εφαρμογή των θεσμών για την πρόληψη του εργασιακού κινδύνου στην Ελλάδα – Εξελίξεις και προοπτικές», που διοργανώθηκε από το ΤΕΕ.

Οπως τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Χρ. Πρωτόπαπας, στην εναρκτήρια ομιλία του, τα εργατικά ατυχήματα είναι το αποτέλεσμα της ανεπαρκούς οργάνωσης και πρόληψης και της μη τήρησης της νομοθεσίας για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων. Η πρόσληψη στις επόμενες μέρες 323 ατόμων, που θα επανδρώσουν το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, θα δώσει την δυνατότητα από το 2001, να ξεκινήσουν συστηματικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας, με στόχο τον αυστηρό έλεγχο της εφαρμογής των κανονισμών.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Κ. Λιάσκας στην ομιλία του επισήμανε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργατικών ατυχημάτων είναι αναμενόμενο, καθώς οι μελέτες είναι ελλιπείς. Χαρακτηριστικό είναι το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται στην χώρα μας, απαρτίζεται από 140 νόμους, ΠΔ και υπουργικές αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση