καταγμα ωμου | Υπερασβεσταινεμια | οταν το τρεξιμο γινεται επικυνδινο | κυτταρομεγαλοϊός

350 δισ το χρόνο για επαγγελματικές ασθένειες10.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ συνταξιοδοτούνται πρόωρα κάθε χρόνο, για λόγους υγείας, ενώ το κόστος των επαγγελματικών ασθενειών για τον Οργανισμό υπολογίζεται στα 350 δισεκατομμύρια δραχμές. Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν σε ημερίδα με θέμα «Εφαρμογή των θεσμών για την πρόληψη του εργασιακού κινδύνου στην Ελλάδα – Εξελίξεις και προοπτικές», που διοργανώθηκε από το ΤΕΕ.

Οπως τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Χρ. Πρωτόπαπας, στην εναρκτήρια ομιλία του, τα εργατικά ατυχήματα είναι το αποτέλεσμα της ανεπαρκούς οργάνωσης και πρόληψης και της μη τήρησης της νομοθεσίας για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων. Η πρόσληψη στις επόμενες μέρες 323 ατόμων, που θα επανδρώσουν το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, θα δώσει την δυνατότητα από το 2001, να ξεκινήσουν συστηματικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας, με στόχο τον αυστηρό έλεγχο της εφαρμογής των κανονισμών.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Κ. Λιάσκας στην ομιλία του επισήμανε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργατικών ατυχημάτων είναι αναμενόμενο, καθώς οι μελέτες είναι ελλιπείς. Χαρακτηριστικό είναι το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται στην χώρα μας, απαρτίζεται από 140 νόμους, ΠΔ και υπουργικές αποφάσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.