βλεννα στα κοπρανα | ανατομια μυων των χεριων | εκκριση πολυ σαλιου | πονος κοιλιας πεινα | ευερεθιστο εντερο

Πέντε θύματα τον χρόνο από κεραυνόΟ Δίας εκδικείται την σύγχρονη Ελλάδα στέλνοντας τους κεραυνούς του, με ιδαίτερη προτίμηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Τη τελευταία δεκαετία (1990 - 1999) σκοτώθηκαν στην Ελλάδα 51 άνθρωποι, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό (65%) των θυμάτων εμφανίζεται το καλοκαίρι και ιδιαίτερα τον μήνα Ιούνιο, πράγμα που οφείλεται στις ξαφνικές καταιγίδες αυτής της εποχής. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο 25ο Διεθνές Συνέδριο για την Αντικεραυνική Προστασία που πραγματοποιείται στη Ρόδο με την υποστήριξη του ΤΕΕ και ήταν αποτέλεσμα επισταμένης μελέτης και επεξεργασίας των στοιχείων από το Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ότι πιο ευάλωτη στους κεραυνούς είναι η Δυτική Ελλάδα και κυρίως η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά και η Λευκάδα, ενώ τα περισσότερα θύματα είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι εκτός του ότι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στους κεραυνούς, κάνουν και το λάθος να προσπαθούν να προφυλαχθούν σε χώρους που δεν παρέχουν καμμία προστασία, όπως κάτω από δένδρα ή μέσα στις στάνες. Ο αριθμός των θυμάτων είναι αδικαιολόγητα μεγάλος για τη χώρα μας, γεγονός που επιτάσσει την καλύτερη ενημέρωση του πληθυσμού σε ότι αφορά την προστασία από τους κεραυνούς. Στο συνέδριο αναφέρθηκε ότι αν και απόλυτη προστασία από τους κεραυνούς δεν υπάρχει, οι σύγχρονες κατοικίες παρουσιάζουν καλή συμπεριφορά απέναντι στους κεραυνούς, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα ηλεκτρονικά και τηλεπικοινωνιακά συστήματα καθώς και τα συστήματα αντικεραυνικής προστασίας που κυκλοφορούν στην αγορά, μερικά εκ των οποίων καμμία προστασία δεν παρέχουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.