λοιμωξη ανωτερου αναπνευστικου | κακωση γονατου και θεραπεια | το λεμονι κανει για τον εμετο;

Ιοί: σύμμαχοι κατά του καρκίνου



Οι γιατροί έχουν βρει ένα καινούριο σύμμαχο στον αγώνα τους για την καταπολέμηση κάποιων ασθενειών: τους ίδιους του ιούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νέας δυνατότητας αποτέλεσε το παράδειγμα ενός νεαρού 25 ετών, με το όνομα Robert Swan, ο οποίος είχε ανεγχείρητο όγκο του εγκεφάλου, γνωστό ως γλοίωμα. Ο όγκος είχε επηρεάσει την ομιλία του, είχε παραλύσει την δεξιά του πλευρά και τελικά θα τον οδηγούσε στο θάνατο, ενώ η συμβατική αντικαρκινική θεραπεία δεν είχε επιφέρει κανένα αποτέλεσμα, καθώς ο όγκος μεγάλωνε συνεχώς. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δέχθηκε να είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, που θα δοκίμαζε μία νέα ριζοσπαστική αντιμετώπιση του καρκίνου του εγκεφάλου. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο χορηγήθηκε με ένεση, κατευθείαν επάνω στον όγκο, ζωντανός ιός. Ο ιός που χορηγήθηκε ήταν ο ιός που προκαλεί τον επιχείλιο έρπητα. Ο ιός του έρπητα θεωρείται ότι είναι πολύ αποτελεσματικός στην καταστροφή κυττάρων, που διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται γρήγορα.

Η καθηγήτρια Moira Brown, επικεφαλής της επέμβασης, που έλαβε χώρα στη Γλασκόβη στο Southern General Hospital, δήλωσε ότι αναρωτιώταν εάν ο ιός αυτός ο οποίος καταστρέφει τα κύτταρα που πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα, θα μπορούσε να είναι ακίνδυνος για τα κύτταρα που δεν πολλαπλασιάζονται πια, όπως τα περισσότερα από τα εγκεφαλικά κύτταρα. Διευκρίνησε δε ότι ενώ η διαδικασία ήταν σχετικά απλή δεν έπαυε να είναι ριζοσπαστική. Τελικά φαίνεται ότι η θεραπεία απέδωσε. Ο όγκος του Robert εξακολουθεί να υφίσταται αλλά έχει σταματήσει να μεγαλώνει ενώ η κατάσταση του Robert τέσσερα χρόνια μετά εξακολουθεί να βελτιώνεται. Βέβαια κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει μακροπρόθεσμα, αλλά προς το παρόν η ζωή του Robert έχει επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς και ο ίδιος ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.