τι ειναι η μυοπερικαρδιτιδα | κοπρανα | θιαμινη β1 | αναπνευστικη αρρυθμια | προορος τόκετος | αφυδατωση προσωπου

Δώρισε την καρδιά του σε μουσείο μετά την μεταμόσχευσηΕνας 61 χρονος άνδρας, με το όνομα Robert Moss, έκανε μεταμόσχευση καρδιάς και απέκτησε νέα. Αποφάσισε όμως να δώσει την παλιά, ως έκθεμα στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αναπτύξει στον κάθε ένα που βλέπει την καρδιά του, το αίσθημα της απεγνωσμένης ανάγκης για περισσότερους δωρητές οργάνων. Η καρδιά τοποθετήθηκε σε ένα γυάλινο δοχείο με φορμαλδεϋδη, δίπλα σε άλλα βιοϊατρικά εκθέματα της νέας πτέρυγας του μουσείου. Η μεταμόσχευση καρδιάς έλαβε χώρα στο καρδιοθωρακοχειρουργικό κέντρο Papworth Hospital της Βρετανίας. ο κ. Moss είχε μηχανική βαλβίδα και βηματοδότη στην παλιά του καρδιά. Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο λόγος που προέβη σε αυτή την ενέργεια είναι ότι επθυμεί να πληροφορήσει τον κόσμο ότι όσο πιο πολλές δωρεές οργάνων γίνονται, τόσο πιο πολλές εγχειρήσεις μεταμοσχεύσεων θα λαμβάνουν χώρα, ενώ ταυτόχρονα προέτρεψε τον κόσμο να γίνουν ένθερμοι υποστηρικτές των μεταμοσχεύσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή μεταμοσχεύσεων στο Papworth κ. Wallwork, κάθε χρόνο γίνονται στο κέντρο αυτό περίπου 80 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, αριθμός ο οποίος περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τον αριθμό των διαθεσίμων οργάνων. Η διενέργεια μίας τέτοιας επέμβασης εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη γενναιδωρία των συγγενών, κάποιου που πέθανε πρόσφατα. Αλλη εναλλακτική λύση είναι η μεταμόσχευση οργάνων, που προέρχονται από ζώα, η οποία ονομάζεται xenotransplantation. Βέβαια η μεταμοσχεύσεις οργάνων ζώων μπορεί να παρουσιάζουν περισσότερα τεχνικά προβλήματα από τις μεταμοσχεύσεις ανθρώπινων οργάνων, ωστόσο σύμφωνα με τον κ John Wallwork αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν. Το κλίμα ηθικής όμως που επικρατεί στην Βρετανία δεν είναι το κατάλληλο, ώστε να γίνουν ενέργειες για την ανάπτυξη των ερευνών, που αποσκοπούν στην προώθηση τέτοιου είδους μεταμοσχεύσεων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.