σκουρο αιμα κατα την περιοδο | φθοριωση | ανεπιθυμητες ενεργειες πυκνογενολης | ανατομια οργανων

Ενας στους πέντε έφηβους ‘σερφάρει’ για ψυχολογικούς λόγουςΚάθε μέρα εκατομύρια παιδιά αναζητούν στο διαδίκτυο διασκέδαση, πληροφόρηση και παρέα για συζήτηση. Σύμφωνα δε με τελευταίες έρευνες διαπιστώθηκε ότι o ένας στα πέντε εφήβους ‘σερφάρει’ στο δίκτυο για να βρει βοήθεια σε διάφορα συναισθηματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε συνεδρίαση παιδοψυχιάτρων και είχε ως επικεφαλής την κ. Madelyn S. Gould, η οποία ανέφερε ότι θα έπρεπε να δημιουργούνται στο Internet περισσότερες σελίδες από ειδικούς, προκειμένου να παρέχεται στους νέους σημαντική και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με τα μέσα και της πηγές βοήθειας για την επίλυση των συναισθηματικών προβλημάτων τους. Το internet έχει τη δυναμική να απευθύνεται σε μεγάλη κατηγορία εφήβων, σε απομακρυσμένες περιοχές και σε χρονικές στιγμές κατά τις οποίες, οι παραδοσικές τεχνικής υποβοήθησης δεν είναι διαθέσιμες.

Αλλά αυτή άραγε είναι καλή ιδέα; Η Kimberly S. Young, PhD, ψυχολόγος ανέφερε ότι οι έφηβοι νιώθουν μεγάλη άνεση και εξοικείωση με την τεχνολογία και την βλέπουν ως ενδεχόμενη βοήθεια στα προβλήματά τους. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ότι σε σχετική διάλεξη που έδωσε σε παιδιά, παρατήρησε ότι εκείνα τα παιδιά, που είχαν αποκτήσει εξάρτηση από το διαδίκτυο ένιωθαν ότι κάθε φορά που η Kimberly τους επεσήμανε το θέμα αυτής της εξάρτησης, την αντιμετώπιζαν σαν να εκτόξευε κατηγορίες εις βάρος της προσωπικής τους ζωής, καθώς είχαν εξαρτήσει κάθε πτυχή της ζωής τους από το διαδίκτυο.

Ο Peter Goldenthal, νοσοκομειακός παιδοψυχολόγος, είπε ότι υπάρχουν λίγες σελίδες στο Internet, οι οποίες επιβλέπονται από επαγγελματίες, ενώ υπάρχει περίπτωση ορισμένες σελίδες να παραπέμπουν σε θέματα, που μπορεί να αποβούν επικίνδυνα. Οι έφηβοι πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με την επιλογή των σελίδων του Internet, που επισκέπτονται για βοήθεια. Υπήρξαν λίγοι έφηβοι στην έρευνα, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη βοήθεια που έλαβαν μέσω του Διαδικτύου. Ο κ. Goldenthal επεσήμανε ότι οι έφηβοι πρέπει να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το Internet, αλλά μόνο ως συμπληρωματική βοήθεια και να μην υποκαθιστούν πλήρως με αυτό την βοήθεια που προέρχεται από άλλες πηγές. Οι ειδικοί μάλιστα συμφωνούν ότι οι γονείς πρέπει να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη θεραπεία και βοήθεια των παιδιών τους. Ο Goldental θεωρεί ότι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν πόση ώρα βρίσκεται στο Internet το παιδί τους και διευκρινίζει ότι υπάρχουν παιδιά, που βρίσκονται στο διαδίκτυο για 20 λεπτά την ημέρα και υπάρχουν και άλλα που μπορεί να βρίσκονται έως τις 3 τα ξημερώματα! Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη μία περίπτωση και την άλλη. Ένα παιδί το οποίο χρησιμοποιεί το Internet αναζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια ή είναι δυστυχισμένο πρέπει να λαμβάνει βοήθεια από ειδικούς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.