κολποκοιλιακος αποκλεισμος 2ου βαθμου | παροδικη πιεση | καταγματα | α φετοπρωτεινη | πνευμονια | δικεφαλος μυς

Επνιξε τα πέντε παιδιά της, λόγω επιλόχειας κατάθλιψηςΜία γυναίκα στις ΗΠΑ, η ’ντρεα Γέιτς, κατηγορείται ότι έπνιξε τα πέντε παιδιά της επειδή έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη και τώρα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με θανατική ποινή από την πολιτεία του Τέξας. Η Αμερικανική Εθνική Οργάνωση Γυναικών (NOW) κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές του Τέξας να μη ζητήσουν τη θανατική ποινή της.

Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι μία μορφή κατάθλιψης που παρουσιάζει ένα 10-20% των νέων μητέρων. Τα συμπτώματα μοιάζουν αρκετά με αυτά της συνήθους κατάθλιψης. Η γυναίκα παρουσιάζει κυκλοθυμική συμπεριφορά με έντονα καταθλιπτικά στοιχεία ενώ χαρακτηριστική είναι η απουσία ενδιαφέροντος για το νεογνό.

Η πρόεδρος του παραρτήματος της NOW στο Τέξας, Ντέμπορα Μπελ, είπε οτι η οργάνωση πιστεύει πως η περίπτωση της Γέιτς καταδεικνύει την αναγκαιότητα για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την κατάθλιψη που επηρεάζει πολλές γυναίκες μετά τη γέννα. "Θέλουμε θεραπεία (για τη Γέιτς) και όχι τιμωρία. Είναι σαν να βγήκε από μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, είναι τόσο ανατριχιαστικό αλλά είναι κάτι που δεν θα είχε κάνει ποτέ αν ήταν διανοητικά υγιής" υποστήριξε η Μπελ.

Η 37χρονη Γέιτς, που κρατείται στις φυλακές της κομητείας Χάρις και λαμβάνει φάρμακα για κατάθλιψη, φέρεται οτι σκότωσε τα παιδιά της, ηλικίας από 6 μηνών μέχρι 7 ετών, στην μπανιέρα του σπιτιού της και στη συνέχεια τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ομολογήσει.

Η εισαγγελεία έχει ανακοινώσει οτι θα ζητήσει τη θανατική ποινή για τη Γέιτς η οποία αρνείται την ενοχή της επικαλούμενη το ακαταλόγιστο. Στις 12 Σεπτεμβρίου το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει αν είναι σε θέση να δικαστεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.