παρενεργειες εμβολιου γριπης | Αρρυθμια | αντιτετανικός ορός που γινεται | πολυποδες στομαχου | γοπ

Αύξηση νεοπλασιών των όρχεων στους νέους την τελευταία δεκαετίαΔραματική αύξηση, της τάξεως του 300% εμφανίζουν κατά την τελευταία δεκαετία, οι νεοπλασίες των όρχεων στους νέους στρατεύσιμης ηλικίας. Ευτυχώς όμως αντιμετωπίζονται με επιτυχία σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αυτά τα στοιχεία ανακοινώθησαν σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε με την ευκαιρία του 18ου Ιατρικού Συνεδρίου των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα λάβει χώρα από τις 8/11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ο γενικός αρχίατρος, παθολόγος – ογκολόγος, κ. Παύλος Διδάγγελος, παρουσίασε στοιχεία από τα οποία προέκυπτε ότι μέσα στη δεκαετία του 1980 είχαν καταγραφεί από τους γιατρούς του 424 στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης 15 περιστατικά έναντι 47 περιστατικών που διαγνώστηκαν στη δεκαετία του 1990. Εξάλλου, την τελευταία δεκαετία του αιώνα, στο σύνολο των στρατιωτικών Νοσοκομείων της χώρας, εμφανίστηκαν 126 στρατεύσιμοι με νεοπλασίες των όρχεων.

Στο ίδιο συνέδριο θα εκτεθούν στοιχεία, που αφορούν τη δράση του 34ου Υγειονομικού Τάγματος, που συμμετείχε στην K-FOR, στο Κόσσοβο. Ο αρχίατρος Κωνσταντίνος Γκούβας είπε στους δημοσιογράφους ότι από σχετικές εξετάσεις που έγιναν στο σύνολο του ντόπιου πληθυσμού, προκειμένου να γίνουν προσλήψεις στις υπηρεσίες της K-FOR στο Κόσσοβο, προέκυψε ότι ένα τεράστιο ποσοστό, της τάξεως του 90% πάσχει από ηπατίτιδα Β ή παρασίτωση. Οσον αφορά στα περιστατικά που αντιμετώπιζε το προσωπικό της K-FOR, είχαν σχέση κυρίως με προβλήματα λοιμώξεων του αναπνευστικού και οι 18 διακομιδές ασθενών που έγιναν, κυρίως με τα αμερικανικά ελικόπτερα, αφορούσαν βαριά τραυματισμένους από τροχαία δυστυχήματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.